Zo worden ze niet meer gemaakt, de naaimachine van tante Sjaan!

Date: 22/02/15 Read: 2572 view(s) Category: Showoff Author: Andrea Aldenhoven
[Foto: Andrea Aldenhoven - Lewenstein naaimachine]

[Foto: Andrea Aldenhoven - Lewenstein naaimachine]

Tassenvirus

Bevangen door een lederen tassenvirus, ben ik aan de slag gegaan om deze zelf te kunnen maken. Met een vloek en een zucht kon ik een aardig resultaat behalen. Omdat mijn eigen naaimachine eigenlijk niet geschikt is voor het stikken van leer werd het veel handwerk. En daar begon het……………………………….. “de naaimachines van tegenwoordig zijn niet meer zo sterk..”

Foto: Andrea Aldenhoven - Lewenstein Naaimachine 1950

Tante Sjaan

 

Direct werd mijn reactie beantwoord door een vriendin, zij had nog een ‘oudje’ op zolder staan. DE NAAIMACHINE VAN TANTE SJAAN”. En jawel hoor daar stond een prachtige Lewenstein, weliswaar uit de jaren 50 maar eigenlijk nog gloedje nieuw. Alle attributen en een handleiding aanwezig. Hij is niet alleen mooi, hij werkt! Hij dendert over de lapjes stof en enkele leersoorten, prachtig om te zien en te horen.

Foto: Andrea Aldenhoven - Lewenstein Naaimachine 1950

Lewenstein

 

Inmiddels heeft tante Sjaan’s Lewenstein een plaatsje in onze huiskamer bemachtigd, heeft mijn ”oude” machine het pand verlaten en staat in mijn werkruimte een professionele machine. De professionele machine is nodig voor het stikken van leer, maar al het andere naai- en stopwerk wordt met plezier uitgevoerd op de Lewenstein.

 

Handleiding - Lewenstein Naaimachine 1950

 

Zoals Lewenstein zegt: Of U reeds met een naaimachine bekend bent of niet, begin eerst met de aandachtige bestudering van de Handleiding voor de Lewenstein A.  Naaimachine met centraalspoel

 

Let’s get started!

Andrea AldenhovenTags: Lewenstein, Naaimachine, Leer, Handwerk, Tassen - cat Showoff