Ons Oma's Servies | BregjesDesign

Date: 13/11/16 Read: 3413 view(s) Category: Author: bregje weteRINGs

Hip met een vleugje van toen

Je kent ze wel; met zoveel mogelijk bloemetjes en het liefst een gouden randje. Daar was ik naar op zoek, jarenlang! Ik reisde stad en land af voor het servies van onze oma’s. Mijn dag was geslaagd als ik weer een prachtig uniek bloemig item aan mijn collectie oma servies kon toevoegen. En toen was het compleet en moest ik me, omwille van mijn relatie, beheersen niet verder te sparen. Eerst alleen op feestjes, later steeds vaker, gebruikte ik het servies om elk moment van thee met taartje of zelfs mijn avondmaaltijd te decoreren. Ik genoot hiervan!

.

Mijn shop

Met grote zorgzaamheid van vrienden en familie werd omgesprongen met mijn prachtige servies. Helaas kon niemand de zwaartekracht weerhouden druk uit te oefenen op mijn verzameling. Af en toe viel er iets stuk, onherstelbaar gebroken. De scherven die daaruit voortkwamen vind je nu terug in mijn shop op Etsy. Van de scherven van dat prachtige servies maak ik nu sieraden. Ik ben begonnen met ringen -dat zit hem vast in mijn naam-, heb nu ook al wat kettingen in mijn shop en wil in de nabije toekomst broches toevoegen aan het assortiment. Ik ben apetrots dat ik mijn, met zorg verzamelde servies nu kan transformeren tot zulke mooie sieraden. Jij kunt daar ook van meegenieten door één van mijn sieraden te bestellen. Ze zijn uniek in hun soort, heel verfijnd afgewerkt en met een dubbele verbinding beresterk. Doordat ze niet helemaal zijn ingepakt in metaal of zilver zijn ze licht in gewicht en daardoor prettig te dragen. Ik pak met liefde iets voor je in!
Bregje Weterings oma's servies Bregje Weterings oma's serviesBregje Weterings oma's servies Bregje Weterings oma's servies

Het proces

Lang heb ik gezocht naar de juiste gereedschappen. Daar waar ik in het begin nog zat te ploeteren met veilen en schuurpapier, maak ik nu gebruik van een sterke powertool. Ik heb me suf gepiekerd over de beste verbinding van het zilver met de scherf, heel wat ringen laten maken en getest. Het was een hele tour om uiteindelijk te komen tot dit product. Maar het is gelukt.

Bregje Weterings oma's servies Bregje Weterings oma's servies

Auteur: bregje weteRINGs

Shop: bregjesdesign.etsy.com

 Tags: oud servies, hergebruik, vintage, tweedehands, sieraden, oma's servies, kringloop, sieraden maken - cat