Vintage tassen scoren

Date: 24/09/14 Read: 3060 view(s) Category: Fashion, Shopping Author: Annemei Kalden

Vintage tassen scoren, van hobby tot bedrijf

Het begon allemaal een aantal jaar geleden. Ik ging al een lange tijd brocantes af in Frankrijk met mijn ouders, in de meubels was ik niet echt geïnteresseerd maar ik kocht wel eens een leuke vintage tas. Ik kreeg vaak leuke reacties op mijn tassen en de vraag waar ik ze kocht. Dat heeft me op het idee gebracht om eens wat serieuzer naar tassen te gaan kijken. Ik ging gericht op zoek en kwam thuis met de leukste tassen. Ik maakte een simpele site aan (toen der tijd een blog) en zette er een paar te koop. Binnen de kortste keren had ik al mijn tassen verkocht, dit kon wel eens wat gaan worden…

 

Bag to the Future

 

Bag to the Future

In het begin was ik blij met iedere tas die ik vond, langzamerhand ontdekte ik welke modellen goed verkochten en welke niet. Ik ging steeds gerichter kijken en werd ook eigenlijk steeds verslaafder aan de zoektocht, want je weet maar nooit wat je tegen kan komen! Het geeft me een kick om iedere keer weer (al heel vroeg in de ochtend) op pad te gaan. Een aantal jaar ben ik op dezelfde voet door gegaan, het bleef een hobby en ik deed het dus gewoon naast mijn studie en werk. Maar de hobby werd steeds groter en groter en langzamerhand kreeg ik het idee om misschien toch wat professioneler te gaan worden. Hieruit is Bag to the Future ongeveer ander half jaar geleden ontstaan.

 

Bag to the Future

De vondst

De drive om er echt een bedrijf van te maken werd groter doordat ik de vondst van mijn leven had gedaan. Ik heb namelijk een echte Hermès Birkin Bag op de kop kunnen tikken voor een paar euro. Ik heb door deze vondst heel wat avonturen mogen beleven (een reisje naar de Hermès winkel in Parijs, interview met de glamour, volkskrant en de Marie Claire). Na lang te hebben getwijfeld heb ik de tas verkocht op designervintage.nl. Sommigen verklaarden me voor gek maar ik heb hierdoor wel de kans gekregen om van Bag to the Future een professioneel bedrijf te maken, en dat is me toch meer waard dan een dure designer tas om mijn arm.

 

Door: Annemei Kalden

 

Website  |  Facebook  |  InstagramTags: Vintage, Tassen, Fashion, Hermès Birkin, Frankrijk - cat Fashion, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Advertorial ]

12/06/15

Shoptip: Vintage Fashion bij ShopVintage.nl

Op zoek naar dat unieke vintage jurkje, die geweldige beautycase uit grootmoeders tijd of dé klassieke jaren ‘70 vintage handtas? Dan moet je bij Shopvintage.nl uit Alkmaar zijn.

Read more
[ Het Vrolijke Dametje - Vintage porselein en meer ]

05/03/15

Vintage met een porseleinen randje in Alkmaar

Vroegere tijden, waar de dames uitgebreid de tijd namen voor het zondagse kopje thee uit prachtige kop en schotels. De nostalgie van klassiek porselein doet Nikki smelten.

Read more
[Foto: Kris Borstel - Bikes to Remember, 's-Hertogenbosch]

01/03/15

Toffe vintage in hometown 's-Hertogenbosch

Mijn eigen stad 's-Hertogenbosch (ookwel Den Bosch) heeft zoveel moois. Je moet het alleen wel even opschrijven. En dat is gelukt. Ga je mee?

Read more
[Detail Expositie Edith Piaf, Aafke Venema, foto: Vintage NL]

04/12/14

Verzamellust van Postzegel tot Vintage

Wat heeft deze editie van de VerzamelaarsJaarbeurs voor ons in petto? We mogen in ieder geval Edith Piaf een beetje beter leren kennen.

Read more

01/04/14

Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Bij mijn bezoek aan Groningen zou Vintage geen onderdeel van de planning zijn, maar bij toeval ben ik toch 2 gave spots tegen gekomen. Dit smaakt naar meer!

Read more

25/11/13

Mijn grote liefde: De Rolex Datejust 6605

Dale Vito is al bijna 10 jaar bezeten van Vintage Horloges. Zijn grote liefde op dit moment is de Rolex Datejust 6605.

Read more

26/09/13

Wat is dat eigenlijk.... Vintage?

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld als we op pad zijn, of met vrienden een borrel drinken. ‘Jullie doen dat toch? Wat is dat eigenlijk... Vintage?’

Read more