Vintage shoppen met de Kringloop App

Date: 03/09/16 Read: 6735 view(s) Category: Lifestyle, Interior, Shopping, Selected Author: Shanon van den Ancker

De kringloop gaat digitaal

Sinds de komst van internet en mobiele apparaten als smartphones en tablets is de manier waarop we winkelen erg veranderd. Steeds meer producten worden bijvoorbeeld online gekocht en via apps wordt het winkelen je makkelijker gemaakt. Ook voor tweedehands winkels liggen hier nog veel mogelijkheden vindt de startup Kringloop App uit Zwolle en daarom hebben zij een app en website (www.kringloopapp.nl) ontwikkeld. Het is het meest complete en actuele overzicht van kringloopwinkels in Nederland inclusief openingstijden, foto’s en beoordelingen van bezoekers.

Kringloop App

Snuffelen en hergebruiken

Lauren is oprichter van de Kringloop App en zijn passie voor kringlopen zat er al vroeg in. “Mijn hele leven bezoek ik al graag kringloopwinkels. De gedachte dat je producten kunt hergebruiken vind ik mooi”, vertelt hij. “De rommelige kringloopwinkels waar je eindeloos kunt snuffelen zijn mijn favoriet. Ik ga meestal niet eens naar de kringloopwinkel om iets specifieks te kopen. Ik laat me gewoon verrassen door alle bijzondere en unieke producten die je er kunt vinden. Het gaat voor mij ook voor een groot deel om de beleving.”
.

Vintage is hip

Vintage producten zijn populair en kringloopwinkels worden steeds moderner. Zo hebben kringloopwinkels vaak al een website en een social media pagina. Met de Kringloop App is er nu een plek waar alle tweedehands winkels in kaart zijn gebracht. De app en website bevatten onder andere contactgegevens, openingstijden, foto’s en algemene informatie. Ook kunnen winkelervaringen worden gedeeld zodat iedereen weet wat ze van de winkel kunnen verwachten.

Kringloop App

Eenvoudig en goedkoop

Het maakt niet uit of je regelmatig kringloopwinkels bezoekt of dat je er nog nooit bent geweest, de Kringloop App is er voor iedereen. “Deze app maakt het leuker en makkelijker om overal kringloopwinkels te bezoeken. Er zijn zoveel mooie producten die niet worden hergebruikt. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee”, aldus Lauren. Zijn advies is dan ook om vaker langs te gaan bij de kringloop in de buurt, tijdens een dagje shoppen bijvoorbeeld. De app en website bevatten inmiddels meer dan 900 kringloopwinkels en worden up-to-date gehouden met behulp van gebruikers en winkeleigenaren. 

.

Een betere wereld van morgen

Zorgen dat we allemaal meer spullen hergebruiken is het doel van de Kringloop App. De app en website stimuleren je om vaker tweedehands winkels te bezoeken. In de toekomst zal de Kringloop App worden uitgebreid met 'leuke snufjes' die het tweedehands winkelen nog leuker en makkelijker maken. Zo zal het dan bijvoorbeeld mogelijk zijn om direct een ophaalafspraak te maken of je aankopen te delen met andere kringlopers. Dus download de app of hou de website in de gaten!

www.kringloopapp.nl

 Tags: kringloop app, kringloop, zwolle, vintage, retro, lifestyle, hergebruiken, duurzaam, kringlopen, shoppen - cat Lifestyle, Interior, Shopping, SelectedMisschien vind je deze ook leuk:

17/11/16

3000 historische objecten Rode Kruis

Onterfd Goed in Eindhoven zoekt nieuwe eigenaren voor antieke en vintage objecten die 30 jaar in een depot hebben gestaan.

Read more

07/01/16

Adopteer een kunst object bij Onterfd Goed

Vol enthousiasme bezoek ik deze bijzondere stichting uit Eindhoven, die zich ontfermt over vergeten kunst uit de jaren ’50 -’90.

Read more
Interior, Shopping, Selected

31/10/15

Loods vol vintage parels in Groningen

Naomi Soer heeft weleens een dagje 'over'. Deze 24 uur hebben geresulteerd in een tof artikel over Loods G, een vintage walhalla in Groningen.

Read more
[ Louis van Teeffelen ]

17/09/15

De vintage verzameling van een stedelijk jutter

Margot Leeuwen is van origine museoloog, maar al jaren werkzaam in de vastgoed sector. Haar onoverwinnelijke passie is de zoektocht naar vintage en retro gebruiksvoorwerpen in de stad.

Read more