Vintage radio’s: Nieuwe sound uit een oud jasje

Date: 02/06/15 Read: 2418 view(s) Category: Lifestyle, Interior Author: Roest Wonen
[ Vintage Radio's van Roest Wonen ]

[ Vintage Radio's van Roest Wonen ]

Muziek is een levenswijze

Tegenwoordig is muziek niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Thuis, op het werk, op school, in de auto, in de trein, op de fiets. Overal dringen de fijne sounds onze oren binnen, al dan niet via oordopjes of de kekke koptelefoons van deze tijd.

Vintage Radio's

Roest Wonen

Wij vinden het dan ook erg leuk dat we benaderd zijn door Roest Wonen uit het Brabantse Bavel. Een (online) winkel met alleen maar oude verweerde producten met een rauw randje. Dus niks strak, maar juist wél een barst, vlekje of roest. Die dingen maken de producten juist echt en authentiek. Sinds kort hebben zij een nieuwe lijn producten; échte oude radio's uit de jaren '50.

 

Oude tijden herbeleven

Wist je dat mensen vroeger speciaal een lening afsloten om zo'n oude radio aan te schaffen? Het was vaak het enige stukje technologie in huis. Ze worden nu massaal weg gedaan of weggegooid. Ze werken immers meestal niet meer... En dat is jammer, want het zijn wonderschone apparaten.

Vintage Radio's

Upcycling

Deze ‘taboe’ wordt door Roest doorbroken. De oude radio’s worden verzameld en opgeknapt door een vakman. Helemaal in originele staat met de oorspronkelijke onderdelen. Het resultaat is een fantastische radio (mét FM) die niet alleen goed klinkt, maar ook nog eens prachtig is om te zien (in tegenstelling tot de moderne radio's!).

 

Als kers op de taart maken ze het door middel van een kabeltje mogelijk de radio aan te sluiten op de telefoon, ipad of laptop. Zo kun je jouw eigen muziek op deze oude dames afspelen. Fantastisch toch?

Vintage Radio's

Leuke links:

www.roestwonen.nlTags: vintage, radio's, muziek, oldschool music, vintage sound, vintage radio, recycling, upcycling, cradle to cradle, roest wonen - cat Lifestyle, InteriorMisschien vind je deze ook leuk:

[ advertorial ]

07/04/16

Circulair en Vintage? Een prima combinatie!

Vintage kleding kan ook grondstof voor nieuwe creaties zijn. Wat als je een geheel nieuw en spannend kledingstuk ervan kan hebben?

Read more
[ Foto's Jeroen Bosch Rally 2014 ]

15/06/15

Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch viert eerste lustrum

Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, de vijfde editie van de Jeroen Bosch Rally. Vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch zullen 95 klassieke auto’s hun opwachting maken voor een spectaculaire rally.

Read more
[ Druivenvelden in Porto ]

02/05/15

Waarom 2014 een prachtig Vintage portjaar gaat worden

Mijn passie voor wijnen ligt voor een deel ook bij port. Port stond bekend als drank die opa en oma dronken, maar die tijd is voorbij! Port is hip en vooral heel lekker.

Read more
[Omega Magic Eye, Olympische Spelen 1948 - OmegaWatches.com]

15/10/14

Omega Seamaster Chrono-Quartz 'Albatros'

Door de jaren heen hebben verschillende merken mogen zorgen voor de tijdmeting bij de Olympische Spelen. Er is echter geen merk dat kan tippen aan de status van Omega, dat tot op heden 26 Spelen van apparatuur heeft voorzien.

Read more

31/10/13

Op stap met een Citroën DS, hét design uit 1955

Een fan tipte ons over de blog van Alwood op de site van Autoblog.nl. Ben je nog géén fan, dan wordt je het vanzelf! Hoezo passie...wauw!

Read more