Vintage NL goes Vespa, Amersfoort

Date: 30/09/12 Read: 2224 view(s) Category: Lifestyle Author: Kris Borstel

Rijden op een old school Vespa is iets wat al een hele tijd op ons lijstje staat en vandaag gaat het er van komen! Na een prima nachtrust en een goed ontbijt verlaten we ons hotel in Amersfoort en gaan we op weg naar Vintage Road Trips. We worden ontvangen door Ivor en zijn prachtige hond, die na een paar keer aanslaan weer keurig op haar plekje gaat liggen. Vol enthousiasme vertelt Ivor over Vintage Road Trips, hij past helemaal in het plaatje. Er staat een knalrode Vespa Piaggio voor ons klaar. Helmpje passen, instructie volgen en lunchpakketje in het verborgen vakje...Vintage NL is er klaar voor! 

 

 

Het is even oefenen met schakelen, maar een paar straten verder gaat het al een stuk beter. Romantisch sla ik mijn armen om mijn chauffeur heen, zelf vind ik het nog wel even prettig zo achterop. Al snel laveren we door de pittoreske straatjes van Amersfoort en schieten we mooie kiekjes. Wat is het toch een prachtige stad! Helaas is het zondag en zijn er geen winkels open, dus zullen we (heel vervelend) nog een keertje terug moeten.

 

We zoeken het maar eens een dorpje verderop. Via Soest (waar we langs een gesloten Spoor 38 rijden, balen!) en Eemnes belanden we in Bunschoten. Daar zoeken we aan de knusse Vissershaven een bankje op, even relaxen en een hapje eten. Als we besluiten verder te rijden worden we niet door iedere bewoner van Bunschoten even vriendelijk aangekeken. Men is schijnbaar gesteld op een rustige zondag en tja, een echte Vespa heeft nou eenmaal een karakteristiek geluidje...heerlijk. We banen ons snel weer een weg terug naar Amersfoort.

 

 

Inmiddels krijgen we steeds minder gevoel in onze handen en voeten en gaan we opwarmen bij Dara in Amersfoort. Zeker geen vintage lokatie, maar een leuke stek in een modern Oosterse sfeer met een goede prijs- / kwaliteit verhouding. Als we willen vertrekken laat het rode monster even weten dat we echt te lang hebben stilgezeten. Met een duwtje in de rug geeft hij zich gewonnen en brengen we de Vespa veilig terug bij zijn baasje Ivor.

 

Vintage Road Trips verhuurt niet alleen Vespa's, maar ook 2cv, Porsche, T2 en Fiat500. Volgende keer zoeken we iets anders leuks uit in deze Vintage snoepwinkel!

 

Wil je langer dan één dagje blijven dan is het super gaaf om te overnachten in een klein rijksmonument ingericht als Bed & Breakfast, lees hier onze blog.

 

Vintage Road Trips

Argonweg 26
3812 RB Amersfoort

www.vintageroadtrips.com 

 

 

Door: Kris Borstel- cat LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[ Bron foto: www.hotelnewyork.nl ]

12/10/15

Rotterdam met een vleugje New York

Deze vintage trip bezoeken we iconisch Rotterdam. Uitgesproken, rauw, stoer, mysterieus en Hotel New York. Dat wordt bijzonder!

Read more
[ Vintage NL in de zesde editie van Vintage Lifestyle ]

28/07/15

Vintage NL in de publiciteit

We staan in de laatste editie van het blad Vintage Lifestyle! Velen denken dat deze Vintage Glossy een onderdeel is van www.vintage.nl, maar het tegendeel is waar. Zij offline, wij online, één gezamenlijke passie.

Read more