Vintage met een porseleinen randje in Alkmaar

Date: 05/03/15 Read: 2046 view(s) Category: Food & Drinks, Lifestyle Author: Nikki Vrees
[ Het Vrolijke Dametje - Vintage porselein en meer ]

[ Het Vrolijke Dametje - Vintage porselein en meer ]

Kriebels in de buik

Meer en meer vintage liefhebbers weten ons te vinden en delen hun grote liefde. Het is geweldig om te zien hoe uiteenlopend de passies zijn. Ze hebben alleen wel één ding gemeen, het start met vlinders in de buik en het wordt uiteindelijk houden van. Zo ook de verliefdheid van Het Vrolijke Dametje uit Alkmaar. Nikki zwijmelt weg bij een porseleinen kopje uit het midden van de twintigste eeuw. Als ik het verhaal lees kan ik niet wachten om bij haar 'op de thee' te gaan:

Het Vrolijke Dametje Alkmaar Vintage Sieraden

Groeiende verzameling

Al enige jaren heb ik mijn hart verloren aan spullen met geschiedenis. Prachtige hand gemaakte producten, echte oude ambachten, met tijd, liefde en vakmanschap gemaakt. Dat zie je. Bij het zien van klassiek porselein smelt ik helemaal. Ik denk dan aan vroegere tijden waarin de dames bij elkaar kwamen om thee te drinken uit prachtige kop & schotels. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Fabrieksspullen en plastic kunnen er gewoon weg niet aan tippen! De liefde voor deze spullen werd steeds groter. Het huis vulde zich langzaam aan met steeds meer van die mooie spulletjes. Alle weekenden struinen op rommelmarkten en door de weeks op zoek in de kringloopwinkels.

Het Vrolijke Dametje Alkmaar Vintage Porselein en Accessoires Het Vrolijke Dametje Alkmaar Vintage Porselein en Bestek

Oude ambachten en handwerk

Langzaam aan begon ik te dromen van een eigen winkeltje, vol met allerlei spullen die IK mooi vond. Vol met vintage! Prachtige, klassieke producten, uitgekozen met zorg en smaak, om mijn liefde voor deze spullen te delen met anderen. Deze droom heb ik inmiddels gerealiseerd en ondertussen is de winkel al uitgegroeid met een ietsje breder assortiment, namelijk handwerk. Terug naar de oude ambachten en de hand gemaakte spullen! Prachtige kroontjespennen die horen bij het beeld van vroeger waar ik zo van houd en die met de hand zijn gemaakt door iemand met vak kennis. Ook de ansichtkaarten en boekenleggers koop ik in bij de ontwerpers zelf. Weg met de massa productie! Lang leve de verhalen die aan de spullen kleven, het handwerken en het recycelen!

Het Vrolijke Dametje Alkmaar Vintage Schrijfwaren Het Vrolijke Dametje Alkmaar Vintage Lectuur

Door: Nikki Vrees (tekst&fotografie)

 

Wil je meer weten over de vintage liefhebberij van Nikki? Kijk eens op de website van Het Vrolijke Dametje.

 Tags: vintage, alkmaar, het vrolijke dametje, porselein, ambacht, handwerk, verzamelen, kringloop - cat Food & Drinks, LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[ Advertorial ]

12/06/15

Shoptip: Vintage Fashion bij ShopVintage.nl

Op zoek naar dat unieke vintage jurkje, die geweldige beautycase uit grootmoeders tijd of dé klassieke jaren ‘70 vintage handtas? Dan moet je bij Shopvintage.nl uit Alkmaar zijn.

Read more

24/09/14

Vintage tassen scoren

Het begon allemaal als hobby, leuke vintage tassen zoeken in Frankrijk. Nooit gedacht dat ik een geweldige vondst zou doen...

Read more

09/07/14

Massaal naar de kringloop!

Mensen gaan massaal naar de kringloop, op zoek naar die mooie vintage en retro winkels. Zijn de ware pareltjes niet al weg?

Read more

08/09/12

Het Klaverblad Leiden, Oudste koffie- en theewinkel van Nederland

Soms kom je onverwachts hele leuke spots tegen en dit is er zo een. Het Klaverblad, een pittoresk koffie- en theewinkeltje in Leiden met een wel hele rijke historie.

Read more