Vintage klassiekers @ Design>Icons Amsterdam

Date: 19/02/16 Read: 3762 view(s) Category: Interior, Design, Lifestyle Author: Design>Icons
[ Friso Kramer stoelen, stand 1000 Designs ]

[ Friso Kramer stoelen, stand 1000 Designs ]

Kijken, kijken én kopen

Valentijnsweekend. Een blik naar buiten; het is droog aan het IJ in Amsterdam-Noord, maar wel koud! De vintage professionals laten zich er niet door afschrikken. Ze zijn allemaal terug in Amsterdam voor Design Icons 2016. Deelnemers komen uit Nederland, maar zelfs uit Frankrijk, Denemarken en Italië gereden om hun collectie vintage meubeliconen aan het grote publiek te laten zien.

 

Vintage klassiekers Design Icons Amsterdam

Met een aantal van 60 standhouders was het aanbod op de beurs divers. Eames specialisten als Pellegrini Design en Dierbaar Design waren weer van de partij met Eames Lounge chairs, de kleurige kuipjes en bureaustoelen. Natuurlijk was onze `eigen` Hollandse designgeschiedenis ook goed vertegenwoordigd: met stukken van ontwerpers als Cees Braakman, Bas van Pelt, Wim Rietveld, Cor Alons en Friso Kramer. Laatstgenoemde kwam met zijn vrouw persoonlijk een bezoek brengen aan de beurs, waar hij zijn eigen ontwerpen terug kon vinden op de stand van 1000Designs uit België (zie header foto).

Hollande designgeschiedenis Design Icons Amsterdam Eames loungechair Design Icons Amsterdam

Design Icons Amsterdam is gelukkig niet alleen een `etalage` van de iconen van de 20e eeuw. Alles wat op de stands staat is te koop. Dus die `design crush` die tegen het lijf gelopen werd, ging mee naar huis.

 

Voorbeelden van iconen op de beurs waren de Artifort Slice chair van Pierre Paulin, aangeboden door Ztijl, Medea stoelen van Vittorio Nobili uit 1955 (winnaar van de Compasso d’Oro in 1956) aangeboden door Judith Wolberink Gallery en een bijzondere set van Arne Jacobsen Swan chairs met bank op de stand van Interior Aksel.

Arne Jacobsen Swan chairs Medea stoelen Vittorio Nobili 1955

Design>Icons: Een zintuigelijke vintage beleving

Vandaag de dag zijn we gewend geraakt aan online winkelen. Dat maakt het extra bijzonder om eens per jaar de kans te hebben om zo’n groot aantal handelaren in het echt te ontmoeten in Amsterdam. Wie rondstruint op Design Icons kan proefzitten op die familiebank, de teak-olie nog ruiken op de oude eettafel en met eigen ogen zien hoe mooi leer eigenlijk veroudert in 50 jaar tijd. Bezoekers konden even een `break` nemen van het shoppen, met uitzicht op het IJ, onder het genot van een echt goed bakje koffie van het Belgische Vascobelo. Levensgenieters konden zelfs gaan voor de oesters met bubbels, door visrestaurant Stork dat gevestigd is op hetzelfde terrein.

Rotan stoeltje Design Icons Amsterdam Artifort orange slice

Volgend jaar weer terug in Amsterdam

Volgend jaar is de beurs weer terug, als altijd in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Om te blijven inspireren met de iconen uit de vorige eeuw.

 

www.design-icons.nlTags: vintage, design klassiekers, interieur, amsterdam, kromhouthal, valentijn, hollands design, nederlands design, eames, friso kramer, vittorio nobili, cees braakman, design icons, retrostart, artifort, gispen - cat Interior, Design, LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

06/12/16

Design Icons 2017 | Vintage Walhalla

Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 11 + 12 februari terug naar Amsterdam voor Design Icons 2017.

Read more

07/01/16

Adopteer een kunst object bij Onterfd Goed

Vol enthousiasme bezoek ik deze bijzondere stichting uit Eindhoven, die zich ontfermt over vergeten kunst uit de jaren ’50 -’90.

Read more
Interior, Shopping, Selected

31/10/15

Loods vol vintage parels in Groningen

Naomi Soer heeft weleens een dagje 'over'. Deze 24 uur hebben geresulteerd in een tof artikel over Loods G, een vintage walhalla in Groningen.

Read more
[ Louis van Teeffelen ]

17/09/15

De vintage verzameling van een stedelijk jutter

Margot Leeuwen is van origine museoloog, maar al jaren werkzaam in de vastgoed sector. Haar onoverwinnelijke passie is de zoektocht naar vintage en retro gebruiksvoorwerpen in de stad.

Read more