Vintage in Assen, niet veel maar wél leuk!!

Date: 10/05/14 Read: 2916 view(s) Category: Interior, Shopping Author: Kris Borstel
[collectie gemeentearchief Assen]

[collectie gemeentearchief Assen]

Mei vakantie

Net als de rest van Nederland proberen wij ook een paar daagjes te genieten van de Mei-vakantie. Van het weer hadden we wel iets meer verwacht maar dat hebben we niet in de hand. Wat we lekker wel zelf kunnen kiezen is een dagje Assen. Gelukkig is het weer in het noorden van het land wat beter en is het verkeer lekker rustig en valt de reis dus wel mee. Van het Brabantse land gaan we richting het noorden, op naar Drenthe. Op naar het mooie weer (hier en daar wat zon tussen de buien door!!), de Hunebedden en mogelijk nieuwe locaties voor op kaart van de vintage-spots.

 

Op zoek naar Vintage

We hebben een heerlijke vakantie maar kunnen het niet laten. Zoals jullie van ons gewend zijn gaan we nog even op zoek naar vintage spots of evenementen. Wat ons opvalt is dat de spoeling in de Drenthse omgeving erg dun is. Ons mapje over Assen met tips van lezers, liefhebbers, verzamelaars of ondernemers is helaas nog leeg! Zoeken we op internet, ook dan blijft het minimaal. Is Assen nog niet op de hoogte van al het moois dat een tweede leven verdient of weet Vintage NL de hot spots gewoon niet te vinden?

 

Reuring

Gelukkig voor ons, én alle liefhebbers hier uit de buurt, heeft Assen toch een mooie stek die zeker het bezoeken waard is. Ben je liefhebber van oude boeken, en dan bedoelen we 'echt' oude boeken, of zie je liever een mooie oude kast, dan ben je in de Kerkstraat van harte welkom. Op nummer 18 vinden we Reuring. Een nette winkel met een zeer brede collectie. Voor zowel vintage, antiek als curiosa kan je hier terecht. Reuring zit nog niet zo lang op deze stek maar voelt zich er aardig thuis. Ga zeker even een kijkje nemen of bezoek de website. (ook op facebook)

 

Reuring Assen Reuring Assen

 

De Dames aan de Vaart

Een paar honderd meter verderop vinden we, en ja wel, aan het water, de winkel 'De Dames aan de Vaart'. Deze winkel, hoofdzakelijk brocante stijl, heeft een grote diversiteit aan smaken en stijlen. De zaak wordt gerund door twee dames, elk met een eigen passie. De één zoekt het in kinderkleding en schilderkunst. De andere brengt graag een bezoek aan Frankrijk en geeft vele meubels een tweede leven door een nieuwe stoffering. In Frankrijk gaat ze op zoek naar moois dat wij liefhebbers best wel eens in ons eigen huisje willen hebben staan. Kortom, je krijgt je gehele interieur compleet als je bij 'De Dames' bent geweest.

 

De Dames aan de Vaart Assen De Dames aan de Vaart Assen

 

Touché

Assen heeft dus nog veel te ontdekken op vintage gebied. Misschien hebben wij met ons bezoek een eerst aanzet kunnen geven..., Touché ;-) en da's nou net een plekje waar je heerlijk kan genieten van een bakje koffie, heerlijke kruidenthee of het lekkers uit de keuken.

 

Assen, tot een volgende keer. En misschien zijn er nu teleurgestelde lezers die vinden dat wij echt iets hebben gemist. We horen het graag of misschien wil je er zelf over vertellen. Dat kan natuurlijk altijd. Stuur je aanvullingen naar kris@vintage.nl

 

Groetjes Team Vintage NL

 

[Hoofdfoto: De Markt, eind jaren veertig. Op de achtergrond de TT - kermis op de Gedemte Kolk. De mast met wereldbol symboliseerde jarenlang de TT. Archief gemeente Assen]



Tags: Assen, Drenthe, Reuring, Dames aan de Vaart, Vintage, Retro, Boeken, Stofferen - cat Interior, Shopping



Misschien vind je deze ook leuk:

13/04/14

Tante Sien in Twente decor eerste tourrit HAV

Een hele stoet bijzondere auto's komt ons tegemoet, terwijl wij nietsvermoedend rondrijden in de prachtige omgeving van Vasse, Twente. Daar móeten wij natuurlijk voor stoppen.

Read more

01/04/14

Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Bij mijn bezoek aan Groningen zou Vintage geen onderdeel van de planning zijn, maar bij toeval ben ik toch 2 gave spots tegen gekomen. Dit smaakt naar meer!

Read more

19/09/13

Prinsengracht Amsterdam

Het Turks Fruit gevoel bekruipt je bij het oversteken van de karakteristieke bruggetjes op de Prinsengracht, de uitkijk over de gracht en de vele fietsen. Dat is pas vintage!

Read more