‘Vijftig jaar The Beatles in Nederland’ op Europa’s grootste vintagebeurs

Date: 04/04/14 Read: 2366 view(s) Category: Lifestyle, Interior Author: Vintage NL
[ VerzamelaarsJaarbeurs, advertorial ]

[ VerzamelaarsJaarbeurs, advertorial ]

Europa’s grootste vintagebeurs

Vintage kleding en tassen, retro stoelen, antieke fototoestellen, porselein en stripboeken, voor iedereen is er iets speciaals te vinden op de VerzamelaarsJaarbeurs. Europa ’s grootste vintagebeurs vindt dit voorjaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 april in Jaarbeurs Utrecht. Deze editie is er extra aandacht de Britse band The Beatles. Zo houdt het Persmuseum  een expositie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het enige optreden van deze wereldberoemde band in Nederland.

 

Het Behouden Blik Vintage Fashion

 

  

Enige optreden Beatles in Nederland

De enige keer dat The Beatles een concert hebben gegeven in Nederland was op 6 juni 1964 in het Noord-Hollandse Blokker. Rondom dit optreden en hun bezoek aan Nederland is veel ophef geweest in diverse pers en media. De bekende tekenaar en illustrator Eppo Doeve heeft van dit optreden, staande achterop het podium en tijdens het concert, een bekende tekening gemaakt. Ook andere bekende Nederlandse politieke tekenaars zoals bijvoorbeeld Opland hebben illustraties rondom het thema The Beatles, waarvan enkelen te zien zullen zijn. Daarnaast zal men kunnen genieten van omslagen van bladen, artikelen en foto’s van o.a. dit bezoek aan Nederland.

 

The Beatles

[ bron: Persmuseum  |  Tekening: E. Doeve ]

 

Bed-In John & Yoko

De eerste wereldberoemde Bed-In die John Lennon en Yoko Ono hielden, als onderdeel van hun huwelijksreis, was van 25 tot 31 maart 1969 in suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam. Van deze gebeurtenis is uiteraard verslag gedaan in de media waarvan een bloemlezing te zien zal zijn net zoals enkele bekende foto’s. De expositie van het Persmuseum is te zien in hal 7.

 

John Lennon & Yoko Ono

[ bron: Persmuseum  |  John Lennon & Yoko Ono, Hilton Amsterdam ]

 

Wat is er nog meer te zien op de beurs?

Naast aandacht voor The Beatles presenteert Museum Het Behouden Blik een collectie vintage blikken en andere verpakkingen van bekende Nederlandse merken zoals Douwe Egberts, Verkade en De Gruyter, door de jaren heen. Voor de James Bond fans is er ook nog een leuk extraatje tijdens de beurs, namelijk een heuse meet & greet met James Bond girl Caroline Munro. De Bondgirl uit de film The Spy Who Loved Me is aanwezig om te signeren voor alle fans. 

 

The Spy Who Loved Me - Caroline Munro

[ bron: PR Boutique  |  Caroline Munro, The Spy Who Loved Me ]

 

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaarseditie 2014

- Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht

- Zaterdag 12 april (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 13 april (10.00 tot 17.00 uur)
- Entreeprijs aan de kassa: € 13,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de site: € 11,50
- Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl en

 

www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

www.persmuseum.nl

www.hetbehoudenblik.nl 

 

Door: Vintage NL samen met VerzamelaarsJaarbeursTags: Verzamelaarsjaarbeurs, Utrecht, Beatles, John Lennon, Yoko Ono, Hilton Amsterdam, James Bond, Vintage mode, Fashion - cat Lifestyle, InteriorMisschien vind je deze ook leuk:

26/10/14

Walhalla voor vintagelovers in Utrecht

Waar gaat een vintage hart sneller van kloppen? Juist! De jacht naar schatten op de grootste vintagebeurs van Europa, de VerzamelaarsJaarbeurs. 22 en 23 november, Jaarbeurs Utrecht, meer dan tweeduizend stands met vintage schatten.

Read more

26/11/13

Utrecht vol Verzamelaars

Vintage NL on Tour en vond een Utrecht vol Verzamelaars. Onze passie? Het verzamelen van de mooiste verhalen op de grootste vintage beurs van Europa.

Read more

22/11/13

Vintage NL nog géén jaar online en nu al naar de beurs!

De crew van Vintage NL is deze dagen aanwezig op de grootste vintage-beurs van Europa in Utrecht. Lees hier het live-verslag

Read more
[ VerzamelaarsJaarbeurs, advertorial ]

24/10/13

VerzamelaarsJaarbeurs: Europa’s grootste vintage evenement

Vintage NL ging in gesprek met trouwe bezoekers en verzamelaars over hun passie.

Read more