Toffe Vintage Kilo Sale Haberdashery Amsterdam

Date: 25/05/15 Read: 2307 view(s) Category: Fashion, Shopping Author: Kris Borstel
[ Fotografie Kris Borstel ]

[ Fotografie Kris Borstel ]

Op een mooie Pinksterdag

Het is een zonnige eerste pinksterdag, een perfecte dag om naar Amsterdam te reizen. Op mijn weg naar station 's-Hertogenbosch fiets ik langs de pleinen waar tot in de late uurtjes nog heerlijke jazz is gespeeld. Een aantal horecatijgers maken hun terras weer netjes voor nog een dag Jazz in Duketown. Voor mij vandaag geen groovy sounds, maar rekken vol vintage kleding.

Haberdashery Amsterdam

Waar gaat de reis naartoe?

Op het station val ik een beetje uit de toon. Ik zie sportievelingen met grote tassen klaar voor een pinkstertoernooi, mensen met stevige stappers en rugzak die flink aan de wandel gaan en gezinnen op slippers, korte broek en zonnebril op naar De Hollandse stranden. Ik zal het zonnetje niet veel gaan zien vandaag, maar dat mag de pret niet drukken. 

 

Schijnbaar heb ik een populaire aansluiting, want het is proppen in de trein. Relaxt een theetje, croissant en tijdschrift gaat het op de heenreis in ieder geval niet worden (en daar had ik me best op verheugd). Ik vind het altijd wat ongemakkelijk als onbekenden zo dicht bij me staan, zeker in een voertuig dat constant onverwachte wendingen maakt. Mijn voeten zijn het meest opgelucht als we het station van Amsterdam binnen rijden. 

Haberdashery Amsterdam Haberdashery Amsterdam

Haberdashery Amsterdam Haberdashery Amsterdam

Haberdashery

De Geldersekade 37 is waar ik moet zijn en dat is goed te doen met de benenwagen vanaf het station. Op dit adres vond je tot voor kort The Vintage People & Army Lovers, maar vanaf nu schuilt Haberdashery achter de grote karakteristieke deuren. Lea & Wes zijn de enthousiaste drijfveren van deze Vintage Fashion Wholesale. Beide van Amerikaanse afkomst, maar helemaal verkocht aan Amsterdam én Vintage.

Haberdashery Amsterdam

Handen uit de mouwen

Ik ben op tijd en kan nog een handje mee helpen. Met Vintage NL hosten wij het evenement, daarom draag ik graag een steentje bij om de dag zo succesvol mogelijk te maken. Grote stapels kleding mogen op een hanger en in de rekken. Ik zie de meest bijzondere kledingstukken voorbij komen en kan me in sommige gevallen moeilijk voorstellen dat daar iemand mee vandoor zal gaan. Maar eerlijk is eerlijk, hier in Amsterdam weet je het natuurlijk nooit.

Haberdashery Amsterdam Haberdashery Amsterdam

Authenticiteit

De eerste kilo shoppers druppelen binnen. Het is leuk om te zien dat mensen die van vintage kleding houden erg authentiek zijn. Het is geen massa productie, de stuks zijn één voor één uniek. Zo ook Annemarie, zij is vervent drager van kleding met een verleden. Menigeen is jaloers op haar uitgebreide kledingkast vol met originele stukken uit de jaren ’50 tot ’80. Met grote precisie zoekt zij al haar items bij elkaar, vraagt zich af met welke gelegenheid ze het wil dragen en met haar meetlint checkt zij of de maat goed is. Ik kan het erg waarderen dat deze mensen aan doen wat zij mooi vinden en absoluut lak hebben aan het modebeeld of wat iemand anders ervan vindt.

Haberdashery Amsterdam Haberdashery Amsterdam

Waarom Vintage Kleding

Het is te merken dat in Amsterdam de dag wat later op gang komt. In de middag wordt het dan ook steeds drukker. Door het mooie weertje is iedereen goed gehumeurd en loopt met een grote glimlach naar buiten als ze iets moois hebben gescoord. Ik spreek meerdere mensen aan waarom zij kiezen voor deze kleding. Authenticiteit, de aversie tegen massaproductie en de portemonnee komt bij de meesten als reden naar voren. Deze vorm van winkelen geeft hen een goed gevoel voor zichzelf, maar ook voor de wereld om hen heen.

Haberdashery Amsterdam

It’s a wrap

Het einde van de Kilo Sale nadert en ik voel mijzelf helemaal thuis bij de Haberdashery Family. Ik heb veel bijzondere mensen gesproken en de passie over vintage heeft weer rijkelijk gevloeid. Wat een fijne dag. Thanks Lea & Wes for your great hospitality!

Lea Muses en Kris Borstel 

Door: Kris Borstel

Leuke links:

Facebookpagina van HaberdasheryTags: vintage, amsterdam, the vintage people, haberdashery, vintage fashion, tweedehands kleding, kilo sale - cat Fashion, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

07/12/15

Holiday Story by Lea Muses

Lea Muses loves fashion, styling and vintage and shares her passion with us. This time the Queen of chess is her muse, which chess piece would you pick?

Read more
[ Photography Lea Muses, Streetstyle Fashion 2015 ]

23/05/15

Street Style Spring 2015 by Lea Muses

Lea Muses takes us into her vision of Spring Fashion 2015. Off course with a vintage touch, because she simply can’t do without. But most important: Create your own style!

Read more
[ Brunch with Marc by Lea Muses ]

03/08/14

Summer Fling - Effortless Vacation Packing

Tips and Style advise from a New York Fashionista, Lea Muses. "I have chosen to embark on the great discovery of The best of The Netherlands from Amsterdam to The Hague's best vintage clothing."

Read more

19/09/13

Prinsengracht Amsterdam

Het Turks Fruit gevoel bekruipt je bij het oversteken van de karakteristieke bruggetjes op de Prinsengracht, de uitkijk over de gracht en de vele fietsen. Dat is pas vintage!

Read more