The Attic, eerste vintage spot Barcelona

Date: 19/02/13 Read: 1945 view(s) Category: Interior, Shopping Author: Bas Mutsaards

The Attic, Art Gallery and Antiques

Afgelopen zomer verbleef ik in één van de mooiste steden van de wereld, Barcelona. Om een videoproject te realiseren, van het goed leven te genieten en vooral ook om van de stad te genieten. Van één van mijn ervaringen heb ik een blogpost geschreven die ik ook graag met jullie wil delen op Vintage NL.

 

Meteen naast de prachtige Santa Maria Cathedraal in het hart van de wijk El Borne zit The Attic, Art Gallery and Antiques. Tussen andere authentieke gallery’s en hipster shops op Carrer Mirallers heb je deze schitterende gallery gerund door Silvia Serra. Vanaf het moment dat ik binnen loop, zie ik alleen maar items die je ook echt alleen hier kan vinden. Ze heeft een mooie mix van alles tussen vintage meubels en handgemaakte schilderijen. Bijna alles ontwerpt en produceert ze zelf. Elk item op zich zelf is anders, met een eigen identiteit.

 

The Attic, Barcelona

 

Silvia Serra

Dat is de gallery, nu het creatieve brein van dit alles…. Silvia Serra is geboren in Barcelona, Spanje op 4 october 1978. Als jongste uit een groot gezin was ze altijd onbeschoft en een betweter, boeken waren haar beste vrienden en ze sloot zich vaak op op haar kamer met oneindige boeken. Haar tienerjaren waren bitter en moeizaam, ondanks dat had ze toch een goede tijd. In het tweede jaar van haar opleiding vertrok ze naar het buitenland, met de behoefte om andere talen en culturen te ontdekken. Ze verliet Spanje en heeft overal gewoond. Haar insomnia en relatie twallf jaar geleden met een bepaalde Nederlandse(!) fotograaf duwde haar in de kunstzinnige richting van schilderen en fotograferen. Ze woont inmiddels weer in Barcelona, in een antiek gebouw met haar gouden karper genaamd Sergio, zeepaardje Deniz, Teo de meerkat, en 2 vogeltjes, Ramón (overleden) en Phoebe. Sivlia Serra houdt van art & beauty. Ze is niet erg zeker over zichzelf als artiest (wat haar juist siert), maar ze is vooral blij dat ze mooie dingen kan creëren. Verder houdt ze van advocado, bier, koffie and smeekt ze altijd om een massage.

 

Ze besteedt ook echt aandacht aan haar bezoekers van de Gallery. Ik heb een aantal jaar geleden eens aan artpiece gekocht en een leuk praatje met haar gemaakt. Toen ik afgelopen zomer weer binnen liep, herkende ze me meteen. Ze leeft echt voor haar passie, haar Gallery. Dus ik ga nu niet vertelen dat je naar haar gallery moet gaan als je in Barcelona bent. Want als je niet gaat is het je eigen verlies. En als je nog steeds niet overtuigd bent, neem dan eerst even een kijkje op haar website/webshop of like even haar facebookpagina waar ze en hoop nieuw werk en unieke foto’s op heeft staan. 

 

Bas Mutsaards

Creative Director BeemDesign // Visuals & Graphics

www.beemdesign.nl

[Read this article in Englisch]

 Tags: Barcelona, Silvia Serra, Art, Gallery, Antiques, Santa Maria Cathedraal, El Borne, Beem Design - cat Interior, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Lost and Found vintage market Barcelona ]

14/11/15

Barcelona: Overal Vintage!

Geniet in deze Spaanse stad van een gastronomische maaltijd, een dagje relaxen aan het strand, maar vooral(!) van de leuke vintage spots. Gastblogger Paulien neemt je mee...

Read more

26/06/13

Merci aime Paris. Vintage NL aime Merci!

Plannen om naar Parijs te gaan? Nu wel! Diana Sleegers neemt ons mee naar Parijs en geeft een kijkje in de bijzondere wereld van Merci.

Read more