Tante Sien in Twente decor eerste tourrit HAV

Date: 13/04/14 Read: 2271 view(s) Category: Lifestyle Author: Kris & Tjerk

Historische Automobiel Vereniging maakt eerste tourrit van seizoen

Een hele stoet bijzondere auto's komt ons tegemoet, terwijl wij niets vermoedend rondrijden in de prachtige omgeving van Vasse. Daar móeten wij natuurlijk voor stoppen.
Het is tijd voor de lunchpauze en er wordt voor alle oude voertuigen zorgvuldig een parkeerplek gezocht. Een gemêleerd gezelschap van liefhebbers vormt een deel van de vereniging HAV, Historische Automobiel Vereniging. Voor deze tour hebben de trotse bezitters van 57 voertuigen hun pareltjes uit haar winterslaap gehaald, opgepoetst en klaar gemaakt voor de eerste tour van 2014.

 

 

HAV al sinds 1964

'We bestaan al 50 jaar!', vertelt de enthousiaste Henk Vogelzang, voorzitter van de vereniging. 'Sinds de oprichting in 1964 brengen wij hobbyisten uit diverse districten bij elkaar, organiseren ritten en activiteiten voor dit bevlogen gezelschap en hebben vooral plezier. Alle merken voertuigen uit verschillende bouwjaren zijn welkom en dat zorgt voor een grote diversiteit aan fantastische voertuigen met elk een eigen verhaal. Iedere tourrit zie je weer een prachtige omgeving en kom je andere liefhebbers tegen waardoor onze hobby blijft groeien.', vertelt de voorzitter.

 

Tourrit HAV, Vasse, Twente Tourrit HAV, Vasse, Twente

 

Ronkende oude staaltjes techniek

Het is prachtig om te zien hoe deze mensen in de weer zijn met hun passie. De straat blijft maar volstromen met auto's. Op het moment dat we denken dat we het hele gezelschap hebben mogen aanschouwen arriveren wéér een paar ronkende oude staaltjes techniek. En wat een geluk dat wij daar heel eventjes van hebben kunnen mee genieten :-)

 

Tourrit HAV, Vasse, Twente

 

Heb jij ook een juweeltje waarmee je graag op pad bent en aan anderen wil laten zien? En ben je nieuwsgierig wat de Historische Automobiel Vereniging voor jou kan betekenen? Kijk dan snel op de website. www.de-hav.nl

 

Door: Kris & TjerkTags: Twente, Vasse, HAV, Oldtimers - cat LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[Fietsen Verzamel Beurs - Foto Kris Borstel]

19/04/15

Klassieke rijtuigen op de Fietsen Verzamel Beurs in het Brabantse Berlicum

Niets Amstel Gold Race in het Limburgse Maastricht, wij reizen vandaag naar Noord-Brabant voor de zevende editie van de Fietsen Verzamel Beurs.

Read more

13/01/15

Design>Icons, van beroemde klassiekers tot onbekend design

Volgende maand is het alweer zover. De 3e editie van Design Icons. Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren terug naar Amsterdam.

Read more
[collectie gemeentearchief Assen]

10/05/14

Vintage in Assen, niet veel maar wél leuk!!

De meivakantie nodigt uit om op pad te gaan. Vintage NL kan het niet laten en aangekomen in Assen gaan we toch even op zoek naar leuke vintage spots.

Read more

31/10/13

Op stap met een Citroën DS, hét design uit 1955

Een fan tipte ons over de blog van Alwood op de site van Autoblog.nl. Ben je nog géén fan, dan wordt je het vanzelf! Hoezo passie...wauw!

Read more

08/06/13

Jeroen Bosch Rally 2013 Eéntje vol klassiekers!

Het Bossche bedrijfsleven rijdt voor de 3e keer een benefiet rally voor de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Read more

26/05/13

Arie Luyendyk sr wins Indy 500

Van de keukentafel naar het circuit. Het verhaal van een groot Nederlands icoon, Arie Luyendyk sr.

Read more