Speeltuin vol met nostalgie Nederhemert

Date: 15/06/14 Read: 2650 view(s) Category: Lifestyle, Food & Drinks Author: Tjerk de Laat
[ Speeltuin Nederhemert, ansichtkaart 1954 ]

[ Speeltuin Nederhemert, ansichtkaart 1954 ]

Na 30 jaar

Het geluid van spelende kinderen gaat samen met het fluiten van een overdaad aan vogels. Na meer dan 30 jaar wandel ik weer binnen en het voelt alsof ik nog nooit een seizoen heb overgeslagen. Over nostalgie gesproken. In gedachte ga ik weer vroeg in de ochtend met mijn vader op pad. Samen van Den Bosch richting het haventje van Heusden. Kanonnen kijken. Nog even langs het water bij de vissers en de boten kijken.

 

Dan trotseren we de grote brug over de Maas en op naar het kasteel van Nederhemert-Zuid. Verborgen tussen de bomen een waar mysterie, helemaal spannend. Zou er een echte ridder wonen? En om de energie echt flink de ruimte te geven was de speeltuin nabij het kasteeltje het eindstation. Het was heerlijk en ik mocht zo lang spelen totdat ik omviel van moeheid..

 

Speeltuin Nederhemert

 

Avontuur met ouderwetse speeltoestellen

Onze beide jongens zie ik nu genieten zoals ikzelf vroeger ook heb genoten. Enthousiast en met een veel te grote glimlach. Eén groot avontuur met ouderwetse speeltoestellen. Een hele hoge glijbaan, de bootjes, de zweefmolen en de schommelpaarden. We rennen (ik doe natuurlijk weer net zo hard mee) van het ene toestel naar het andere. Net als de jongens in de zweefmolen zitten en draait, willen ze weer op iets anders! En zo gaat het de middag door. Van toestel naar toestel, heerlijk.

 

Speeltuin Nederhemert Speeltuin Nederhemert

 

BimboBox

Ik loop eens rond in het houten bouwwerk. Hier is al wel wat veranderd maar de sfeer ruikt hetzelfde, lekker oud. De veranda is inmiddels binnen geworden en de eeuwige BimboBox ontbreekt...helaas. Ergens zo halverwege de jaren '80 is deze weggehaald. Dit was voor mij wel zo'n beetje het mooiste aan de speeltuin en helemaal als 'papa' toevallig nog een kwartje overhad. Als iemand die nog heeft staan dan houd ik mezelf aanbevolen, wat een gaaf ding was dat.

 

Speeltuin Nederhemert Speeltuin Nederhemert

 

Blauwe Stempel

Langzaam wordt het drukker en komen de kinderen één voor één de felbegeerde blauwe stempel halen. Het paard uit de draaimolen staat symbool voor de speeltuin en komt dan overal terug. Nog een pannenkoek naar oma's recept (dik en ouderwets lekker), een glaasje ranja en weer spelen. We genieten met z'n allen van een heerlijk middag. Moe en voldaan gaan we weer richting de binnenstad van Den Bosch. We genieten nog van de prachtige omgeving. Het uitzicht op het groen en het water van de Maas. Speeltuin Nederhemert, bedankt voor de beleving en weer het heerlijke gevoel van vroeger.

 

Wat kan een leuke middag toch simpel zijn.

Tot snel, Tjerk

 

 

Speeltuin Nederhemert is te vinden aan de Kasteellaan 11, 5317 KX Nederhemert-Zuid

www.speeltuinnederhemert.nl

BimboBox op Facebook !!Tags: Vintage, Speeltuin, Nostalgie, Zweefmolen, Pannenkoeken, Nederhemert, Zaltbommel - cat Lifestyle, Food & DrinksMisschien vind je deze ook leuk:

[ Bron tekst & beeld: De Koninklijke Bibliotheek ]

26/11/15

Eerste Nederlandstalige Donald Duck uit 1952

De Donald Duck, wie kent het niet?! Sinds 1952 valt het weekblad van deze ietwat verstrooide eend en zijn ondeugende neefjes bij duizenden fanatieke lezers op de mat.

Read more
[ advertorial ]

05/07/15

Unieke vintage voor kids

Bij de Droomfabriek vind je de tofste kindermeubelen en het stoerste speelgoed. Vintage, opgeknapt, retro of gewoon stoer. Mooie spullen met een verhaal, klaar voor een tweede leven.

Read more