Luuk Mulder met SimpeleDingen

Date: 20/11/13 Read: 3149 view(s) Category: Lifestyle, Interior Author: Luuk Mulder
Lamp Sneeuwklokje door Luuk Mulder

Lamp Sneeuwklokje door Luuk Mulder

Gespot door Vintage NL: SimpeleDingen

Nog maar een half jaar is hij online met zijn webshop; Luuk Mulder uit Den Haag van Simpele Dingen. Hij noemt Simpele Dingen een studio voor duurzame verlichting door hergebruik. “Ik wil de mensen graag laten zien dat hergebruik op een duurzame manier mooi kan zijn.” Vele vintage items worden in zijn studio omgetoverd tot prachtige lampen. De lampen hebben een vintage look, met een frisse vernieuwende uitstraling. Daarbij is elke lamp uniek, wat het des te leuker maakt om je interieur er mee aan te vullen, want het is net of hij speciaal voor jou is gemaakt.

 

Duurzaam ontwerpen

Het duurzame aspect is belangrijk bij Simpele Dingen, daarom heeft Luuk een aantal richtlijnen opgesteld waar zijn ontwerpen aan moeten voldoen. “Met richtlijnen kan je jezelf controleren op wat je doet en meten hoe duurzaam het nou eigenlijk echt is. Zo vind ik het van belang dat bestaande materialen zoveel mogelijk in hun aanwezige vorm worden gebruikt, waardoor zo min mogelijk bewerkingen nodig zijn en het verhaal zichtbaar blijft".

 

Nieuwe materialen die worden toegevoegd, zoals een standaard, moeten duurzaam zijn. De creaties worden demontabel gemonteerd zodat onderdelen makkelijk vervangen kunnen worden en de materialen gescheiden kunnen worden na de levensduur.

 

 

 

Staande lamp Sneeuwklokje

Een voorbeeld is “Sneeuwklokje”, deze lamp was hiervoor een droogkap. De lamp die hij erin heeft gezet geeft prachtig licht door het rooster van de kap. Aangevuld met een knalgeel snoer geeft het een enorme colorkick en krijgt het een heerlijk retro uitstraling. “Het mooie aan de lamp vind ik dat hij herkenbaar is in vorm, maar toch functioneel.” En dat is de kracht van Simpele Dingen. Unieke lampen die mooi zijn en functioneel.

 

 

 

SimpeleDingen Lamp Sneeuwklokje Luuk Mulder aan het werk

 

 

 

 

De lampen en meer kan je HIER vinden of op FACEBOOK

 

 

 

SimpeleDingen op EtsyTags: Simpele Dingen, Verlichting, Lamp, Lampen, Vintage, Hergebruik, Duurzaam, Luuk Mulder, Etsy - cat Lifestyle, InteriorMisschien vind je deze ook leuk:

14/02/15

De Vintage-Winkel-Tour van Ontwerpstudio Simpele Dingen

Onder het motto: 'Een reis door de geschiedenis hoeft niet saai te zijn!' trakteren onze gastbloggers van Ontwerpstudio Simpele Dingen ons op een vintage-winkel-tour.

Read more
[photo: Sarah Ahmed - Lessons in life & Port]

12/12/14

2011 Vintage Port round up!

Sarah Ahmed - better known as The Wine Detective - reviewed 35 Ports from 2011. This vintage is classic in its concentration of fruit and structure and modern in its elegant, pure expression of said fruit and structure.

Read more
[ advertorial ]

15/05/14

Droogkap; Van functioneel massaproduct naar authentieke lamp.

De droogkap, ooit blies hij Beehives en permanentjes in model, nu is hij terug als alledaags voorwerp in een totaal andere context. Voor iedereen met een passie voor retro en duurzaamheid.

Read more

19/12/13

Vintage’Lein beleeft haar droom

Haar Oma had een adoratie voor lingerie, sieraden en accessoires en Vintage’Lein zet deze passie voort.

Read more