Rotterdam met een vleugje New York

Date: 12/10/15 Read: 2868 view(s) Category: Fashion, Food & Drinks, Shopping Author: Kris Borstel
[ Bron foto: www.hotelnewyork.nl ]

[ Bron foto: www.hotelnewyork.nl ]

Rotterdam here we come!

Het is voor het eerst dit jaar winterkoud, maar met het zonnetje erbij is het heerlijk toeven. Bijkomend voordeel is dat we dit weekend naar Rotterdam gaan! Ik kijk vooral uit naar de lokatie waar we mogen slapen: Hotel New York. Voor ons geen overtocht naar Amerika, maar een nostalgische ervaring in het stoere Rotterdam.

 

Bijzonder verblijf in Hotel New York

En wat een te gek pand is het! Je proeft gewoon de geschiedenis van dit bouwwerk dat sinds 1993 als hotel mag fungeren. Met de wind in onze haren banen we een weg naar binnen. De trappen op en door de draaideur, waarna we ons begeven in de entreehal. Het personeel is in elegante bedrijfskleding gestoken, je hoort het geroezemoes uit het restaurant en ik kom ogen tekort om alle details in me op te nemen. Zelfs de kamernummering is in stijl met haar vlaggetjes boven de deur. De vibe in het hotel geeft je een bijzonder gevoel, het feit dat het niet overal even netjes is afgewerkt nemen we voorlief.

Bron foto: www.hotelnewyork.nl

Jamjam, Fenix Food Factory

Na wat opfrissen zoeken we de buitenlucht weer op. Aan de andere kant van het water lonkt de Fenix Food Factory. Oude loodsen zijn nieuw leven ingeblazen met een dagelijkse ambachtelijke versmarkt. De combinatie van hout, beton, groen en old school meubels geeft mij een fijn vintage gevoel. Heerlijke geuren van verse producten zoals worst, kaas en groenten dringen je neus binnen. Mensen genieten van de vrijdagmiddag met vrienden, een wijntje en een plank vol heerlijkheden. Een goed begin van het weekend!

Fenix Food Factory Rotterdam Fenix Food Factory Rotterdam

Sweet-Rebels, stoer met een klein hartje

We trotseren de Erasmus brug om richting het centrum van Rotterdam te gaan. In een zijstraatje van de Witte de Withstraat vinden we Sweet-Rebels aan de Schiedamse Vest 89B. Het zit een beetje weggestopt naast club Blender, maar het is de moeite waard er even binnen te stappen. Eigenaresse Mitzy ontvangt ons vol enthousiasme.  Haar passie voor vintage kleding gaat ver terug. Als klein meisje wilde ze altijd al tweedehands kleding dragen, ookal vond de omgeving dit best een beetje gek. Rete trots is ze op haar Sweet-Rebels, een naam die erg bij haar past. Bijzonder aan de ruimte is dat het in de oorlog heeft gefungeerd als onderduikadres. Dat zij daar met haar vintage kleding is neergestreken heeft dan ook zo moeten zijn.

Sweet-Rebels Rotterdam Sweet-Rebels Rotterdam

Hello again: Dearhunter

Aan de Eendrachtsweg treffen we een oud bekende: Dearhunter Vintage. Mijn laatste vintage bezoek aan Rotterdam was in 2013 en toen ben ik hier ook geweest. Ik weet ook gelijk weer waarom ik het toen zo gaaf vond. Destijds werkte ze samen met een kapster, maar die is inmiddels verhuisd. Des te meer ruimte voor alle mooie kleding en accessoires.

Dearhunter Rotterdam Vintage Dearhunter Rotterdam Vintage

Verken Rotterdam in stijl met Vespa

Op mijn weg naar Rotterdam Noord valt mijn oog op een aantal Vespa scooters die buiten staan te pronken. Als ik dichter bij kom zie ik dat het om Vespa Tours gaat. Ik moet direct denken aan ons Vespa avontuur in Amersfoort en stap naar binnen. Mijn vermoeden wordt bevestigd, Holland Vespa Tours verzorgt een unieke beleving van Rotterdam en omgeving. Helaas zit een ritje er voor mij deze keer niet in en met een beetje moeite ga ik verder naar mijn volgende adres.

Holland Vespa Tours Rotterdam Holland Vespa Tours Rotterdam Holland Vespa Tours Rotterdam

Terug naar de jaren ’30 bij Bobby Pin Boutique

Gelukkig is mijn ‘teleurstelling’ maar van korte duur. Op een hoek van de Rodenrijselaan pronkt Bobby Pin Boutique. Een ouderwetse deurbel verwelkomt mijn aanwezigheid met een zacht geklingel. Ik word verrast door een mooi koppel helemaal in stijl gekleed. Een jaar geleden zijn zij hun Bobby Pin Boutique gestart. Zij was al langer actief in de kleding, maar dan nieuwe kleding die via een webshop werd verkocht. Ze miste het unieke van een kledingstuk en het contact met haar klanten. Uit passie verzamelden zij samen al bijzondere kleding met een voorliefde voor de jaren ’30 en ’40. Het was voor hun een logische stap om dit samen te gaan doen.

Bobby Pin Boutique Rotterdam

Bijzondere vintage herencollectie

Ook voor de heren is er een goede reden om naar Rotterdam af te reizen. Vol trots wordt aan mij de herenafdeling van Bobby Pin Boutique geshowd. Het pronkstuk, een rokjas uit 1910, mag mij zeker niet ontgaan. Zij zijn een van de weinigen die ook herenkleding hebben. Om een mooie herencollectie te verzamelen moet je erg je best doen. De mannelijke zijde van de kledingkast is over het algemeen minder goed gevuld dan die van de dameszijde en dat was vroeger niet anders. Daarnaast werd de kleding van de man tot de naad toe afgedragen. Het aanbod is dus beduidend minder.

Bobby Pin Boutique Rotterdam Bobby Pin Boutique Rotterdam

Overstromende passie

Het prachtige stel wil voor mij zelfs nog even poseren voor hun winkel. En voordat ik kan gaan laat hij mij nog even snel zijn Gazelle fiets uit de jaren ’60 aan mij zien. Heerlijk wanneer een passie je hart kan overstromen. We zetten koers naar de Kop van Zuid om van het avondleven van Rotterdam te gaan genieten. Het was weer fijn om in deze bijzondere stad te zijn. Tot de volgende keer!

 

Leuke links:

Website Hotel New York

Website Fenix Food Factory

Facebookpagina Sweet-Rebels

Facebookpagina Dearhunter

Website Holland Vespa Tours

Facebookpagina Bobby Pin Boutique

 Tags: vintage, rotterdam, hotel new york, sweet-rebels, witte de withstraat, kop van zuid, dearhunter, holland vespa tours, vespa, bobby pin boutique, fenix food factory, shoppen - cat Fashion, Food & Drinks, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

06/12/16

Design Icons 2017 | Vintage Walhalla

Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 11 + 12 februari terug naar Amsterdam voor Design Icons 2017.

Read more
[ Lost and Found vintage market Barcelona ]

14/11/15

Barcelona: Overal Vintage!

Geniet in deze Spaanse stad van een gastronomische maaltijd, een dagje relaxen aan het strand, maar vooral(!) van de leuke vintage spots. Gastblogger Paulien neemt je mee...

Read more
Interior, Shopping, Selected

31/10/15

Loods vol vintage parels in Groningen

Naomi Soer heeft weleens een dagje 'over'. Deze 24 uur hebben geresulteerd in een tof artikel over Loods G, een vintage walhalla in Groningen.

Read more
[ Foto: Kris Borstel, gemaakt bij Decennia Design ]

15/03/15

Volop Nostalgie in het Brabantse Tilburg

Vintage shopping in het Brabantse land. Dit keer ontdekken we Interior, Fashion & Lifestyle in Tilburg. I like!!!

Read more
Binnenweg, Rotterdam

18/01/13

Toffe vintage spots in veelzijdig Rotterdam!

Nooit verwacht dat ik in zo’n klein deel van Rotterdam zoveel gave plekken tegen zou komen! Ik ben zo benieuwd wat deze havenstad nog meer te bieden heeft.

Read more

30/09/12

Vintage NL goes Vespa, Amersfoort

Vintage NL gaat het zelf beleven: Vintage Vespa rijden in de pittoreske stad Amersfoort. Bij wie staat dit nu niet op het wensenlijstje?!

Read more