Rollerskating is Vintage !

Date: 20/04/15 Read: 3000 view(s) Category: Lifestyle, Fashion Author: Ruby Amsen
[ Rollerskating is Vintage ! ]

[ Rollerskating is Vintage ! ]

Way of life

Zes jaar werd ik, toen ik mijn eerste Roller Skates cadeau kreeg. Een ongelooflijk paar tweedehands suède petrol kleurige schoenen, met gele leren sierstrepen, gele veters, gele zolen en gele wielen werden mijn beste vriendjes, stonden zelfs op mijn nachtkastje naast bed als ik ging slapen.

 

Vanaf dat moment werd rollen op 8 wielen niet alleen de meest logische manier om van A naar B te komen maar ook mijn eerste passie en way of life  jammer genoeg kon ik mijn skates niet overal aanhouden, zoals op werk toen ik nog in loondienst was. Nu een eigen bedrijf te hebben en alleen maar zaken te doen in oude, rauwe, loodsen met grote oppervlaktes van super-smooth betontjadan rol je vanzelf natuurlijk in het volgende avontuur!

Rollerskating is Vintage 

Vintage kleding

Duizenden kledingstukken, schoenen, tassen en accessoires per week sorteren is niet niks, samen met mijn partner Serge zijn wij 24/7 met onze (mijn 2de) passie bezig;  Vintage! Spullen zoeken en vinden ver over de grens juist voor hun verhaal, hun leeftijd en hun kwaliteit is een ware jacht. Onze vintage hunting trips zijn dan ook echte avonturen. 

 

Al snel kwam ik erachter dat je werkend op skates 10 keer zo snel gaat, meer werk verricht over de dag en minder vermoeid bent aan het eind dan wanneer je alle werkzaamheden lopend moet uitvoeren in grote loodsen. Ook tijdens onze Vintage per Kilo evenementen is dit een perfecte manier van werken.

Rollerskating is Vintage

Jaren '50

Klanten waren verbaasd maar blij verrast om mij voorbij te zien zwaaien en zwieren, kleding snel bij elkaar te rapen en weer in te hangen. Grappig genoeg blijkt dat deze manier van werken reeds in de USA een heel normaal iets was, zelfs Amelia Earhart in 1928 ging van hangar naar vliegveld op haar roller skates en in 1950 werd het Roller Skaten zelfs gepromoot als dé activiteit voor de jeugd, de ouders, de grootouders en zelfs voor de werkgever/nemers als sport en recreatieve bezigheid, kortom Rollerskating is Vintage. 

 

Met dit alles gezegd te hebben was het introduceren van RollaGanza het rollerskaten in 2015 stijl bij Vintage per Kilo dus een één-en-één-is-tweetjeen met succes! Iedereen heeft nu de kans om te rollen in geweldige locaties, totaal anders dan de standaard discos. De tweede editie van Vintage per Kilo & RollaGanza zal op zondag 26 April in de Expohal in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht zijn. De entree voor het rollerskaten is een donatie van 2.50 aan Stichting Es Quint. Er zullen ook mini workshops gegeven worden voor maar 6.50.

Rollerskating is Vintage 

Rhythm Roller Skating

Als je met zoveel liefde je passies uitvoert kom je vanzelf  lot genoten tegen. Zo kruiste in 2014 mijn pad met die van Brian (eigenaar en oprichter van Quadsk8 en RollaGanza) en Linda (eigenaar en oprichter van Stichting Es Quint) en rolde ik letterlijk een nieuwe dimensie in! Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik kwam er toen pas achter dat je veel meer op skates kan doen dan alleen maar voor en achteruit rollenRhythm Roller Skating got under my skindansen op skates, wát een meesterlijke sensatie.

 

Sinds 1990 zijn deze twee ongekend talentvolle skaters een wereldwijd begrip geworden in de skate community. In 2014 startte zij met grote passie en toewijding hun eigen Roller Skate training centrum op de Binckhortslaan 135 in Den Haag, met de achterliggende gedachte hun respect en dank aan andere talentvolle skaters over de hele wereld te tonen welke hen hebben geïnspireerd om de skaters te worden die zij nu zijn.

Rollerskating is Vintage 

Soulful Fitness

Stichting Es Quint waar Quadsk8 is ondergebracht organiseert evenementen en diverse activiteiten waarbij muziek, dans en beweging voor balans in je leven centraal staan. D.m.v. een donatie kun je participeren, of zelfs vast donateur worden. De opbrengsten en donaties worden ingezet voor het verbeteren van de positie van kinderen die een achterstand hebben opgelopen door sociale, fysieke en/of mentaal emotionele omstandigheden.

 

Brian Bfunk van Quadsk8 rolt inmiddels bijna 30 jaar en heeft in die tijd de 'soulful fitness' methodiek ontwikkeld. Iedereen kan aan de hand daarvan op een veilige en verantwoorde manier leren rollen, zweven en dansen op rollerskates. Alles draait om balans waarbij elke spier van je lichaam gebruikt zal worden:

Challenge your Balance,

Control your Roll

Improve your Move

Meditation in Motion

 

Your way of life?

Rollerskating is een investering in jezelf, training en doorzettingsvermogen zijn zeker sleutelwoorden hierin, maar eenmaal op wielen gerold te hebben weet je direct of jouw Soulful Journey on wheels begint

 

 

Door: Ruby Amsen

 

Leuke links:

Nieuwe data en locaties van Vintage per Kilo op: vintageperkilo.com

Alles over Roller Skaten en lessen volgen op: www.quadsk8.nl

Donateur worden en/of activiteiten volgen op: www.es-quint.orgTags: vintage, rollerskating, rollaganza, vintage per kilo, roller skates, rolschaatsen, vintage kleding, Quadsk8, Stichting Es Quint, Ruby Amsen, Rhythm Roller Skating - cat Lifestyle, FashionMisschien vind je deze ook leuk:

[ advertorial ]

05/07/15

Unieke vintage voor kids

Bij de Droomfabriek vind je de tofste kindermeubelen en het stoerste speelgoed. Vintage, opgeknapt, retro of gewoon stoer. Mooie spullen met een verhaal, klaar voor een tweede leven.

Read more
[ Brunch with Marc by Lea Muses ]

03/08/14

Summer Fling - Effortless Vacation Packing

Tips and Style advise from a New York Fashionista, Lea Muses. "I have chosen to embark on the great discovery of The best of The Netherlands from Amsterdam to The Hague's best vintage clothing."

Read more

26/09/13

Wat is dat eigenlijk.... Vintage?

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld als we op pad zijn, of met vrienden een borrel drinken. ‘Jullie doen dat toch? Wat is dat eigenlijk... Vintage?’

Read more

31/12/12

Den Haag vol met leuke vintage spots

In Den Haag is gave vintage te vinden, of moeten we in deze context 's-Gravenhage zeggen. Een aantal leuke spots op een rijtje dus pak de agenda en prik een datum!

Read more