Prinsengracht Amsterdam

Date: 19/09/13 Read: 3807 view(s) Category: Fashion, Shopping Author: Kris Borstel

Prinsengracht Amsterdam

Wat is er veel te zien aan deze prachtige gracht. Het Turks Fruit gevoel bekruipt je bij het oversteken van de karakteristieke bruggetjes, de uitkijk over de gracht en de vele fietsen. Dat is pas vintage! In het artikel ‘De Pareltjes van Amsterdam’ zijn de belevenissen op het IJ en de 9 straatjes te lezen. Maar het avontuur in onze hoofdstad gaat verder aan de Prinsengracht, een van de prachtige grachten in hartje centrum. Je vindt er vele leuke plekken en ook op vintage gebied is er genoeg te vinden. Ik neem je even mee langs de spots die ik heb bezocht, maar er zijn er zeker meer.

 

Een hele gave plek om te beginnen is 360 Volt, zij zitten op nummer 397. Een grote collectie vintage industrielampen, die over de hele wereld worden ingekocht. Niks nep vintage, allemaal origineel en hele exclusieve modellen. Waar nodig wordt de lamp gebruiksklaar en veilig in orde gemaakt. Een enthousiast stel dat bij toeval in deze passie is gerold, het heeft ze gegrepen en zij laten niet meer los.

 

 

 

360 Volt, Amsterdam

  

Een heerlijke snuffelwinkel is Juffrouw Splinter, die zitten op nummer 230. Het is niet groot, maar je kijkt je ogen uit. Allemaal leuke cadeautjes en hebbedingen al dan niet origineel. Voor de echte vintage moet je in de kelder zijn, het is een steile trap maar zeker de moeite om even neer te dalen. Voor deze tweedehands schatten gaan ze zelf op pad, het moet goed zijn en daar zitten ze met hun neus bovenop.

 

Juffrouw Splinter, Amsterdam

 

A Space Oddity

Loop je iets verder dan tref je "A space Oddity" (op 204). Dit is een winkel dat niet op mijn lijst staat, maar mijn aandacht valt op de tinnen robots die in de etalage staan. Als je naar de buitenzijde kijkt verwacht je geen vintage, maar eenmaal binnen treffen we een hele enthousiaste verzamelaar. Zijn glimmende ogen zeggen meer dan 1000 woorden, deze passie zit diep. Ruim 20 jaar geleden heeft hij deze winkel kunnen starten door een deel van zijn verzameling op te offeren voor de verkoop, maar hij heeft er geen spijt van.

 

A Space Oddity, Amsterdam

 

I Love Vintage

Het volgende adres is een begrip in vintage fashion land. I Love Vintage (nummer 201) verwelkomt ons met een paar mooi aangeklede paspoppen en de neon letters laten weten dat we op de juiste plek zijn. Niet onbelangrijk is dat de naam I love Vintage is gekozen i.v.m. de voorliefde voor de vintage look. De kleding en accessoires die zij in de winkel en op het web verkopen zijn voor 95% remakes en geen tweedehands. Maar dat ze stijl hebben is duidelijk.

 

I Love Vintage, Amsterdam

 

Als laatste stappen we binnen bij Fens Decor (nummer 12). Het is daar niet vintage wat de klok slaat, maar voor een Jieldé lamp ben je daar aan het perfecte adres. Binnen de korte tijd dat we daar zijn geweest heeft de passievolle eigenaar een spoedcursus Jieldé gegeven, waarvoor dank :-).

 

Fens Decor, AmsterdamDe winkels sluiten een voor een de deuren en we zijn wel toe aan een plek om ons op te warmen, want wat is het koud voor de tijd van het jaar. Op de valreep komen we nog langs  Rumors Vintage aan de Haarlemmerstraat 99, waar de ‘nieuw’ binnen gekomen kleding wordt gestoomd en in de rekken gehangen. Een ruime keuze aan tweedehandskleding. Je kunt ook met een trap naar beneden, waar ze het lage plafond hebben versierd met ouderwetse hoedjes.

 

Er is nog veel meer te beleven aan de Prinsengracht, maar helaas is de tijd niet aan onze zijde. We strijken neer voor een wijntje want dat hebben we ondertussen wel verdiend. Leuke spots gezien, al is het nog maar een fractie van Amsterdam. We zullen hier zeker nog een keer terugkomen, maar nodigen ook graag jou uit om iets te schrijven over jouw ervaringen van Vintage Amsterdam. We zijn benieuwd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S.: Lieve S., bedankt voor je fijne gezelschap!

 

 

Door: Kris Borstel & onze gastspotter Sabine van StrienTags: Amsterdam, Prinsengracht, Vintage, Turks Fruit, 360Volt, - cat Fashion, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Stand Mr. & Mrs. Interior ]

04/10/15

VT Wonen&Design Beurs: Waar is de Vintage?

Ieder jaar ga ik graag een kijkje nemen in de Amsterdam Rai tijdens deze gerenommeerde Woonbeurs. Maar als ik door mijn nostalgische Vintage bril kijk, moet ik goed zoeken naar iets bijzonders.

Read more
[ Louis van Teeffelen ]

17/09/15

De vintage verzameling van een stedelijk jutter

Margot Leeuwen is van origine museoloog, maar al jaren werkzaam in de vastgoed sector. Haar onoverwinnelijke passie is de zoektocht naar vintage en retro gebruiksvoorwerpen in de stad.

Read more
[ Advertorial ]

14/07/15

Een passie voor Vintage kleding in Alkmaar

Ilse Aerts neemt ons mee in haar passie voor vintage fashion. Vroeger droomde ze al van haar eigen winkel met aparte spullen en met Shopvintage.nl wordt in Alkmaar haar droom werkelijkheid.

Read more
[ Fotografie Kris Borstel ]

25/05/15

Toffe Vintage Kilo Sale Haberdashery Amsterdam

Voor alles is een eerste keer en vandaag is dat voor mij een Vintage Kilo Sale. Rekken en bakken vol vintage kleding & accessoires die je afrekent per kilo, dat klinkt al goed. Op naar Haberdashery in Amsterdam.

Read more
[Scandinavisch vintage design - Gezien op de stand van www.vanons.eu]

12/02/15

Design>Icons & Vintage Amsterdam

We just love Amsterdam. Design Icons, Weesperzijde, Koninklijk Theater Carré en Vintage in De Pijp, allemaal in 1 weekend!

Read more
[collectie gemeentearchief Assen]

10/05/14

Vintage in Assen, niet veel maar wél leuk!!

De meivakantie nodigt uit om op pad te gaan. Vintage NL kan het niet laten en aangekomen in Assen gaan we toch even op zoek naar leuke vintage spots.

Read more

10/04/13

De Pareltjes van Amsterdam

Het eerste deel van het Vintage NL goes Amsterdam avontuur. Het is altijd weer bijzonder om in de hoofdstad te zijn en een snoepwinkel voor de vintage liefhebber.

Read more