Piet Hein Eek, Eindhoven

Date: 02/11/12 Read: 3343 view(s) Category: Design, Food & Drinks Author: Kris Borstel

De binnenkomst is al geweldig. Je rijdt tussen de oude Philips fabriekspanden naar de achterzijde waar je kunt parkeren. De Eek sfeer neemt je gelijk in beslag, eigenlijk kan ik niet wachten een kijkje te nemen, maar we beginnen rustig aan.

 

Om letterlijk en figuurlijk de sfeer te proeven starten we met een lunch in het restaurant. Helemaal in stijl met een bar van oude buizen en een grote houten tafel omringd met een diversiteit aan stoelen uit eigen collectie, die het immense pand met haar hoge plafonds en vele ramen sieren.

 

 

Door de vriendelijke bediening worden we voorzien van een verse jus, huisgemaakte quiche (aanrader!) en een plankje met diverse kazen en charcuterie. Het publiek om ons heen is zeer uiteenlopend. Hippe dertigers die met hun kinderen even een hapje komen eten, een stel chique dames die hun Jaguar uitlaten voor het wekelijkse uitje naar Piet Hein en 2 oudere dametjes die er zo aandoenlijk uitzien in de gehele setting dat een andere bezoeker er een foto van maakt.

 

Al snel komt de iPad op tafel en met de wifi verbinding van Eek verdwalen we even op het web op zoek naar to see, to know and to have op Vintage gebied. We kunnen het gewoonweg niet laten. 

 

Ok, tijd voor actie. We checken nog even de plattegrond, die erg handig achterop de menukaart is gedrukt, en gaan op pad. Eenmaal buiten bewonderen we nogmaals de grote gebouwen, voordat we de winkel ingaan. Door de vele raampartijen kun je overal binnen spieken en er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Een licht schuldgevoel bekruipt mij dan ook als ik door het raam sta te turen naar de overweldigende werkplaats met stapels Eek meubilair klaar voor een nieuwe eigenaar.

 

Al bewonderend loop je als vanzelf de winkel binnen. Kasten, tafels, servies, boeken etc. alle gave spullen die je op een rommelmarkt hoopt tegen te komen hebben ze bij Eek verzameld. Er is ook ruimte voor (jonge) designers, creatievelingen en nieuwe producten met een Vintage look and feel. Je wordt hebberig van al dat moois, maar het meeste behoeft wel een stevige beurs. En, eerlijk is eerlijk, er staan ook producten tussen waar je naar mijn idee niets aan hebt, maar ach dat maakt het sfeertje.

 

Al met al een goede Vintage ervaring en een aanrader voor iedere liefhebber.

 

Piet Hein Eek

Halvemaanstraat 30

5651 BP Eindhoven

www.pietheineek.nl 

 

 

Door: Kris Borstel- cat Design, Food & DrinksMisschien vind je deze ook leuk:

[ Louis van Teeffelen ]

17/09/15

De vintage verzameling van een stedelijk jutter

Margot Leeuwen is van origine museoloog, maar al jaren werkzaam in de vastgoed sector. Haar onoverwinnelijke passie is de zoektocht naar vintage en retro gebruiksvoorwerpen in de stad.

Read more
[ Eindhoven, Radio Royaal ]

22/06/15

Uitgelicht: Vintage Eindhoven

Lichtstad, Philips en PSV zijn vaak de eerste dingen die bij je opkomen als je aan Eindhoven denkt. Maar hoe zit het eigenlijk met het Vintage gehalte in deze industriële stad?

Read more
[Meubelatelier, Koningsstraat 5]

19/01/14

Op zoek naar vintage in de Oranjestad Breda

Deze gastvrije stad heeft ons flink laten zoeken. Gelukkig vonden wij toch nog een paar unieke vintage locaties.

Read more
[v.l.n.r. Angela, Diana en Elisa]

30/01/13

"Doortje Vintage" unieke samenwerking van 3 zussen

Oma Doortje was hun inspiratie! Zij heeft haar kleindochters de juiste genen meegegeven.

Read more