Originele Mazda fabriekslampen uit Normandië

Date: 11/03/16 Read: 2469 view(s) Category: Lifestyle, Interior, Shopping Author: Kris Borstel
[ Vintage Mazda fabriekslampen gefotografeerd in Frankrijk ]

[ Vintage Mazda fabriekslampen gefotografeerd in Frankrijk ]

Vintage? Oui, oui!

Iedere vintage liefhebber heeft er wel eens van gedroomd. Op de bonnefooi naar het Franse land om daar met het zonnetje aan de hemel over de nostalgische marktjes te struinen. Natuurlijk in de hoop om met mooie schatten weer huiswaarts te keren. Dit is zo’n verhaal.

Vintage Normandie Frankrijk 

Franse jeugdherinneringen

Bij het maken van de vakantieplannen zijn ze er snel uit: Normandië wordt de bestemming. Hij wil haar graag meenemen naar een bijzondere plek waar zijn jeugdherinneringen liggen. Zij heeft een zwak voor het pure van Frankrijk en een grote passie voor fotografie. Dat belooft een mooie combinatie te worden.

 

Ze bezoeken het vakantiehuis dat vroeger van zijn ouders is geweest en waar hij op jonge leeftijd urenlang heeft gespeeld. De schuur is nog in tact en zelfs het touw waar hij aan slingerde bungelt nog steeds op diezelfde plek. De tijd lijkt even stil te staan in deze bijzondere omgeving.

Vakantiewoning Normandie Frankrijk Vakantiewoning Normandie Frankrijk

Schatzoeken op een idyllische vintage markt

Al snel komen ze in contact met de lokale bevolking en krijgen ze veel tips om de omgeving te ontdekken. Cultuur snuiven is het motto van de vakantie. Niets moderns bezoeken, maar gewoon een boerenpad oprijden en zien wat het brengt. Zo komen ze bij een markt in een idyllisch klein dorpje, die alleen bekend is bij de inwoners van dat gebied.

 

Het stel valt direct op. Ze worden verbaasd aangekeken, maar de nieuwsgierigheid neemt al snel het voortouw en ze worden omarmd door de lokale Fransen. Bijzondere verhalen rollen al snel over de tongen en worden versterkt door de enthousiaste klanken van de Franse taal. De markt lonkt en ze maken zich los van de bijzondere verhalen, op zoek iets waar ze op dat moment nog geen weet van hebben.

Breg Kardol en haar lief 

                ‘Wanneer je mimiek verandert bij het zien van iets bijzonders,

                          dan weet je dat het bij jou hoort.’ (breg kardol)

 

Wat een heerlijkheid, al die spullen met een verhaal. Ogen schieten tekort om alle details op te nemen. Maar daar staan ze: Twee geweldige Mazda fabriekslampen. Het is liefde op het eerste gezicht. Een grove Fransman staat achter zijn waar en vertelt hen vol passie dat hij de lampen zelf heeft gedemonteerd in een Franse fabriek. De schatting is dat de fabriek in de jaren ’50 in gebruik is genomen. Hij is trots op zijn vondst en dat mag hij zeker zijn. Het is duidelijk, deze lampen gaan mee naar Nederland.

Vintage fabriekslamp Mazda Frankrijk Vintage fabriekslamp Mazda Frankrijk

Holland here we come

Voordat de aanwinst aan haar reis gaat beginnen, wordt het eerst op de gevoelige plaat vastgelegd. Zij geeft ons een kijkje door haar creatieve oog van fotografe met een ambiance die geweldig aansluit bij het verhaal achter de vintage spullen. De lampen gaan samen met een gave kruk mee in de auto. Helaas passen die mooie dekenkisten er niet meer bij, wellicht een volgende keer. Verpakt in dekbedden worden de vondsten voorzichtig vervoerd naar ons kikkerlandje. Daar zal hun nieuwe avontuur beginnen.

Breg Kardol op het Franse strand

Tekst: Kris Borstel

Fotografie: Breg Kardol


Breg Kardol is fotografe en maakt echt hele toffe pics in Vintage sfeer! Kijk eens op haar Instagram pagina.Tags: vintage, normandie, frankrijk, vintage markt, franse markt, brocante, vakantie frankrijk, fabriekslamp, mazda lamp, vintage verlichting - cat Lifestyle, Interior, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

14/12/15

Vintage schatzoeken

Het internet is voor ons als een wereldkaart met daar op allemaal kleine kruisjes en aanwijzingen, wij weten de weg, kennen de valkuilen en gaan door tot we de schat hebben gevonden.

Read more
[ Lost and Found vintage market Barcelona ]

14/11/15

Barcelona: Overal Vintage!

Geniet in deze Spaanse stad van een gastronomische maaltijd, een dagje relaxen aan het strand, maar vooral(!) van de leuke vintage spots. Gastblogger Paulien neemt je mee...

Read more
[ Louis van Teeffelen ]

17/09/15

De vintage verzameling van een stedelijk jutter

Margot Leeuwen is van origine museoloog, maar al jaren werkzaam in de vastgoed sector. Haar onoverwinnelijke passie is de zoektocht naar vintage en retro gebruiksvoorwerpen in de stad.

Read more