Op zoek naar vintage in de Oranjestad Breda

Date: 19/01/14 Read: 7780 view(s) Category: Fashion, Interior, Shopping Author: Kris & Tjerk
[Meubelatelier, Koningsstraat 5]

[Meubelatelier, Koningsstraat 5]

Breda

De feestdagen zijn achter de rug en de eerste weken van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Met een frisse blik gaan we op pad naar nog meer mooie dingen om onze verzameling aan belevenissen van 2013 aan te vullen. Vintage NL is ditmaal in Breda. Op reis richting deze Brabantse stad lijkt het wel vakantie....zo rustig is het op de weg. Het is een beetje koud en droog. Kortom, heerlijk weer om deze Oranjestad eens te gaan ontdekken.

 

Den Guust Interieurfantasten

Onze eerste locatie is wat uit het centrum. Het zijn de 'Interieurfantasten' van Den Guust. In de omgeving al ruim jaar 34 beter bekend als 'die van Den Guust'. Een authentiek pandje waar je bij binnenkomst al diverse oudheden kan ontdekken. De opbouw lijkt op een kleine markt, zowel binnen als buiten staan spullen opgesteld. Achter in een grote tuin staat nog een flinke loods vol met veel leuks voor thuis. Een grote diversiteit aan 2e hands meubelen, kleding, lijsten en servies.

 

Onze voorkeur ging mn uit naar het vele glas & kristal dat verspreid staat over de gehele locatie. Omdat veel snuisterijen buitenstaan, speelt het weer erg mee en bij regenachtig weer is het zeker een uitdaging. De gastvrouw vertelt ons enthousiast hoe mooi en gezellig druk het in de zomermaanden is. We komen dan ook graag een keertje terug als het kwik een graadje of 25 aangeeft ;-) 

 

Den Guust Breda

 

Café Couture Vintage

Voor de volgende stek zijn we getipt door een trouwe lezer van onze website. Sterker nog, we hebben persoonlijk de flyer van het atelier overhandigd gekregen. Owee als we in Breda zijn en hier niet even langs gaan!! Nou, daar hebben wij zeker geen spijt van gekregen. Bij binnenkomst straalt de kwaliteit (en rust) je tegemoet. Een chique interieur met mooie styling. Hoogwaardige vintage kleding met bijpassende accessoires, gericht op de dame.

 

Café Couture Breda

 

De eigenaresse spreekt ons aan en vertelt vol enthousiasme over de start van dit avontuur. Begonnen als atelier, maar al snel is vintage kleding een belangrijk onderdeel van Cafe Couture geworden. Alle items worden persoonlijk uitgezocht en goedgekeurd. Ook voor persoonlijke styling en naailessen ben je hier aan het juiste adres. Tussen de collectie hangen onder andere eigen gemaakte producten, samengesteld van bestaande kleding. Met het aanbod kan je volledig gestyled de deur weer uit.

 

Feito CFeito Com Amor Bredaom Amor (met liefde gemaakt)

Het stond al op ons lijstje maar nog extra benadrukt tijdens ons bezoek aan collega en tevens buurvrouw 'Cafe Couture'. Een bezoek aan Feito Com Amor is leuk, inspirerend en zeer gastvrij. Vol overgave vertelt de dame in kwestie ons over alle leuke spullen die in de winkel te vinden zijn.

 

De van origine Braziliaanse eigenaresse weet goed wat ze wil. Een duidelijke keuze in haar collectie. Nieuw design afgewisseld met kwalitatieve vintage. Helemaal trendy en prachtig gecombineerd. Zowel grote als kleine prijzen, voor elk wat wils. Een gezellig winkeltje dat zich door de gastvrijheid uitnodigt om terug te komen.

 

Weer lekker weer!!

Het weer laat ons een beetje in de steek. Het kleine buitje wordt een heel groot buitje en zelf een flinke plensbui. Zo goed als we voorbereid zijn ontbreekt een paraplu en sjouwen we met een flinke tegenwind richting onze volgende stek. Weer of geen weer, we zullen ons programma niet in de steek laten.

 

Om de honger te stillen en toch maar even te schuilen voor de regen gaan we een hapje eten. In het centrum van Breda is dat geen probleem. Op vrijwel elke hoek van de straat kan je terecht. We gaan voor een heerlijke club sandwich met een bijpassend glas wijn. Wat is het leven toch heerlijk!...drup, drup, drup....

 

 

Meubelatelier

Het was even zoeken ( erg fijn met dit lekkere weer) maar verborgen in een klein doodlopend straatje, parallel aan de Markendaalseweg, vinden we aan de Koningsstraat een oud pakhuis. Het wordt door Jonas Mulder gebruikt als Meubelatelier. Een geweldig pand met een werkplaats en tevens in gebruik als winkel. Boven, en wij kregen het genoegen om een kijkje te nemen, is een prachtige loft gerealiseerd.

 

Het volledig in stijl opgeknapte pand staat vol met design klassiekers, om van te smullen. In de werkplaats worden de unieke items deskundig gereviseerd zodat de volgende eigenaar er weer jarenlang plezier aan kan beleven. Tussen de gestapelde meubelstukken en accessoires staan eigen creaties. Zelfs het keukenblok is in stijl, een oude American Kitchen. Het pand hangt vol met de meest mooie industriële lampen. Het is niet groot maar zeker de moeite waard om eens op te zoeken.

 

Meubelatelier Breda

 

Stilleven

Onze afsluiter van vandaag is 'Stilleven' aan de Ginnekenweg. Getipt door vrienden uit Breda. Een locatie voor koffie, wonen en leuke hebbedingen. We verwachten een winkel waar je ook een heerlijk bakkie kunt scoren, maar bij binnenkomst wordt al snel duidelijk dat het eerder andersom is. Veel zitgelegenheid en rondom kasten gevuld met vele leuke woonaccessoires. Het aantal vintage producten is beperkt, maar je wordt er wel hebberig van.

 

Wat een fijne stad is Breda. Het vintage gehalte mag alleen nog wel een stukken hoger, daar worden wij dan weer blij van :-) Lees jij nu dit artikel en hebben we prachtige locaties overgeslagen dan zouden we dat graag horen. Wat ons betreft gaan we dit jaar nog terug. De gastvrijheid zegt al genoeg, extra vintage locaties of evenementen zijn daarbij een zeer welkome aanvulling :-)

 

Door: Kris & Tjerk Tags: Breda, vintage, Meubelatelier, Café Couture, Feito Com Amour, Den Guust, Stilleven - cat Fashion, Interior, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Foto: Kris Borstel, gemaakt bij Decennia Design ]

15/03/15

Volop Nostalgie in het Brabantse Tilburg

Vintage shopping in het Brabantse land. Dit keer ontdekken we Interior, Fashion & Lifestyle in Tilburg. I like!!!

Read more
[Foto: Kris Borstel - Bikes to Remember, 's-Hertogenbosch]

01/03/15

Toffe vintage in hometown 's-Hertogenbosch

Mijn eigen stad 's-Hertogenbosch (ookwel Den Bosch) heeft zoveel moois. Je moet het alleen wel even opschrijven. En dat is gelukt. Ga je mee?

Read more
[Scandinavisch vintage design - Gezien op de stand van www.vanons.eu]

12/02/15

Design>Icons & Vintage Amsterdam

We just love Amsterdam. Design Icons, Weesperzijde, Koninklijk Theater Carré en Vintage in De Pijp, allemaal in 1 weekend!

Read more
[ fotografie SusieQ ]

01/10/14

Café Couture; Crème de la Crème vintage kleding, Breda

Voor bijzondere vintage kleding en persoonlijke aandacht zijn zowel de heren als de dames bij Saskia van Café Couture aan het juiste adres.

Read more

11/01/13

Historisch Arnhem, met een dorps tintje.

Ook in het oosten van het land is er voor vintage liefhebbers genoeg te ontdekken. Arnhem zoekt de combinatie tussen historisch en modern. Vintage past daar perfect tussen.

Read more

02/11/12

Piet Hein Eek, Eindhoven

Als echte Vintage liefhebber moet je zeker bij Piet Hein Eek zijn geweest! Ik heb er al zoveel over gehoord, maar nog niets in real life gezien. Eindelijk is het dan zover.

Read more

08/09/12

Het Klaverblad Leiden, Oudste koffie- en theewinkel van Nederland

Soms kom je onverwachts hele leuke spots tegen en dit is er zo een. Het Klaverblad, een pittoresk koffie- en theewinkeltje in Leiden met een wel hele rijke historie.

Read more