Op stap met een Citroën DS, hét design uit 1955

Date: 31/10/13 Read: 1741 view(s) Category: Lifestyle, Design Author: Alwood

Citroën DS

In staat om iedere oneffenheid glad te strijken, grote afstanden in alle comfort af te leggen, door te rijden met een lekke band en beeldschoon. Even door het Hongaars heen bijten is makkelijk gemaakt door Engelse ondertitels. Weinig zo geliefd als de Citroën DS. Het blijft verbazen hoe belangrijk één auto voor een merk kan zijn. Simpel gezegd verbleken alle andere Citroëns http://www.autoblog.nl/top-10-vreemde-autos-in-le-dakarnaast de DS. Niets is sindsdien zo vooruitstrevend. Tot iemand letterlijk met een zwevende auto komt is het misschien ook helemaal niet mogelijk zo’n grote stap te maken in design en comfort als Citroën maakte in 1955. 

 

Dit allemaal terwijl de voorganger ook zo’n indrukwekkende auto was. Een Citroën Traction Avant zo exclusief en duur (om te produceren) dat Citroën er bijna aan onderdoor ging. Een Traction Avant waar op het laatste bouwjaar de hydropneumatische vering debuteerde als test voor het aankomende ‘ruimteschip’. Want een Citroën DS was in 1955 weinig minder dan buitenaards. Eén hydraulisch systeem in de auto geïntegreerd om alle besturing te bedienen. Van stuurbekrachtiging tot rembekrachtiging, de vering uiteraard en zelfs de versnellingspook bediende via hydrauliek de bak. Geen afslaande motor meer voor het stoplicht omdat de DS zelf ontkoppelt. En de Fransen hadden zelfs aan veiligheid gedacht; als het sturen zwaarder werd moest je even stoppen om de hydrauliek te controleren. Kijk en geniet. 

 

 

 

 

Echte naam: Alwood

Beschrijving: Naast een studie Automotive Engineering heeft deze blogger een tijdrovende verhouding met zijn Volvo 740 GLT (in de 'opslag') en Mazda MX-5. De betreffende 740 heeft overigens meer ruimte dan de gemiddelde studentenkamer, vandaar de Volvo fetish.

 

Door: Alwood via Autoblog.nlTags: Citroën DS, autoblog.nl, Alwood. passie voor auto's, 1955 - cat Lifestyle, DesignMisschien vind je deze ook leuk:

[ Vintage Radio's van Roest Wonen ]

02/06/15

Vintage radio’s: Nieuwe sound uit een oud jasje

Je hebt ze vast ooit zien staan bij je grootouders of anders wel thuis op zolder. Ooit opgeborgen zonder te weten wat ermee te doen. Echte oude radio's uit de jaren '50.

Read more

13/04/14

Tante Sien in Twente decor eerste tourrit HAV

Een hele stoet bijzondere auto's komt ons tegemoet, terwijl wij nietsvermoedend rondrijden in de prachtige omgeving van Vasse, Twente. Daar móeten wij natuurlijk voor stoppen.

Read more