Niepoort Vintage Port 1978

Date: 22/11/12 Read: 4104 view(s) Category: Food & Drinks, Selected Author: Tjerk de Laat

We hebben de tip gekregen om eens op zoek te gaan naar een aantrekkelijke fles Vintage Port uit een mooi jaar. Voor ons is 1978 een jaar om bij stil te staan en met advies van een gerenommeerde wijnhandel valt de keuze op een Niepoort. Met deze waardevolle fles omhuld in een knisperend papiertje kunnen we niet wachten ervan te proeven.

 

Onze nieuwsgierigheid moet nog even geduld hebben, het is namelijk een ongefilterde port. Dat betekent dat de port zeker een dag rechtop moet staan om de droesem (het bezinksel) te laten zakken. Dan is het zaak dat je minimaal 6 uur voor serveren de port decanteert (overschenkt in een glazen karaf) om de droesem van de port te scheiden. Nu maar hopen dat de verwachtingen worden waargemaakt.

 

 

Wat een geweldige keuze! De eerste geuren waren al super, waarna we worden verrast met een volle kruidige smaak aangevuld met rode vruchten en een lichte tint van munt. Het was voor ons als liefhebbers een echte smaaksensatie, zeker in combinatie met wat heerlijke kazen, zelfgebakken notenbrood en een confituur van vijgen.

 

Deze Vintage Port komt uit het historische centrum van de Dourovallei, Vila Nova de Gaia te Portugal, dé portstreek van de wereld! Toch stroomt er Nederlands bloed in deze port, aangezien de oprichter van Niepoort Vinhos (Franciscus van der Niepoort) in 1833 vanuit Hilversum naar Portugal is vertrokken.

 

Opnieuw een Vintage ervaring die we graag met jullie willen delen. Laat ons ook jouw ervaring weten!

 

 

Meer info: www.niepoort-vinhos.com/en/index.html

 

Door: Tjerk de Laat- cat Food & Drinks, SelectedMisschien vind je deze ook leuk:

[ Druivenvelden in Porto ]

02/05/15

Waarom 2014 een prachtig Vintage portjaar gaat worden

Mijn passie voor wijnen ligt voor een deel ook bij port. Port stond bekend als drank die opa en oma dronken, maar die tijd is voorbij! Port is hip en vooral heel lekker.

Read more
[photo: Sarah Ahmed - Lessons in life & Port]

12/12/14

2011 Vintage Port round up!

Sarah Ahmed - better known as The Wine Detective - reviewed 35 Ports from 2011. This vintage is classic in its concentration of fruit and structure and modern in its elegant, pure expression of said fruit and structure.

Read more