Mijn grote liefde: De Rolex Datejust 6605

Date: 25/11/13 Read: 3033 view(s) Category: Lifestyle Author: Dale Vito Boom

Gek van Horloges

Al bijna tien jaar lang ben ik gek van horloges. Wat heet: bezeten is waarschijnlijk een betere term.  Mijn kasten staan vol met meters aan boeken en tijdschriften over dit onderwerp.. En door de jaren heen zijn er honderden horloges door mijn handen gegaan, in afwachting van dat ene stuk dat rust zou brengen.

 

In al die jaren heb ik veel gezien en, ergo, veel geleerd. Mijn smaak heeft zich ontwikkeld tot waar hij nu is. En ik kan inmiddels met volle overtuiging zeggen dat vintage horloges mijn voorkeur hebben. Met name Rolex en Omega. De charme en het unieke karakter dat een horloge door de jaren heen ontwikkelt is voor mij (en velen met mij) gewoon onweerstaanbaar.

 

Rolex Datejust 6605

Rolex Datejust 6605

Mijn grote liefde op dit moment is deze Rolex Datejust. De Datejust is een van Rolex’ meest geproduceerde horloges en het is dan ook eenvoudig om er een te vinden. Het leuke is echter dat dit model in talloze wijzerplaat-, kast- en materiaalvarianten is geproduceerd, waardoor het vinden van het exemplaar dat jóúw hart sneller doet kloppen een ware queeste kan zijn.

 

De hier afgebeelde Datejust is een referentie 6605 uit 1956. Zijn charme komt voort uit enkele eigenschappen die kenmerkend zijn voor de periode waarin hij is geproduceerd. De wijzers in bladvorm, de zogenaamde Alpha-stijl, is gebruikt tot grofweg de eerste helft van de jaren ’60. De stijl van de lunette, de rand om het horloge heen, is in deze vorm gebruikt tot begin jaren ’60. De wijzerplaat is op 6 uur gesigneerd met ‘Swiss’, wat aangeeft dat het lichtgevende materiaal het Radium is – dit materiaal is in 1963-1964 in de ban gedaan. En buiten dit alles – het patina op de wijzerplaat is waanzinnig.

 

Rolex Datejust 6605

Vintage Horloges...

Waar sommigen een nare bijsmaak bij het merk Rolex krijgen, is er echter één ding dat het merk waarachtig bijzonder maakt: de extreem hoge kwaliteit. Een horloge als deze kan, mits goed onderhouden, nog zonder problemen dagelijks gebruikt worden en uitermate nauwkeurig lopen. Iets wat helaas niet bij alle vintage horloges in dezelfde mate mogelijk is..

 

 

Dale Vito Boom

www.speedywatches.comTags: Vintage horloge, Watches, Rolex, Datejust 6605, 1956, Dale Vito Boom - cat LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[Omega Magic Eye, Olympische Spelen 1948 - OmegaWatches.com]

15/10/14

Omega Seamaster Chrono-Quartz 'Albatros'

Door de jaren heen hebben verschillende merken mogen zorgen voor de tijdmeting bij de Olympische Spelen. Er is echter geen merk dat kan tippen aan de status van Omega, dat tot op heden 26 Spelen van apparatuur heeft voorzien.

Read more

24/09/14

Vintage tassen scoren

Het begon allemaal als hobby, leuke vintage tassen zoeken in Frankrijk. Nooit gedacht dat ik een geweldige vondst zou doen...

Read more
[ Longines Legend Diver - Ace Photo Studio ]

20/06/14

Longines Legend Diver - Een moderne vintage

Het zal weinigen ontgaan zijn dat retro helemaal in is. Ook de horlogewereld heeft hierin een stevige opmars gemaakt. Een succesvol voorbeeld hiervan is de Longines Legend Diver.

Read more
[ Foto: Dale Vito Boom ]

24/03/14

Timor W.W.W.; Waterproof Wristlet Watch?

Horloges verzamelen kan een dure hobby zijn. Het model dat vandaag in de spotlight staat is daar een perfect voorbeeld van: de Timor W.W.W.

Read more
[ Foto: Dale Vito Boom ]

08/01/14

Wat zijn de tien grootste klassiekers op horlogegebied?

Vraag dit een willekeurig aantal verzamelaars en stuk voor stuk zullen ze met een andere lijst aankomen. Er is echter één horloge dat in elke top tien zal staan. Een legende. Een icoon. De Omega Speedmaster.

Read more