Massaal naar de kringloop!

Date: 09/07/14 Read: 3320 view(s) Category: Shopping, Lifestyle Author: Kim Buining

Run op kringloopwinkels

Het lijkt wel of er een run op kringloop winkels is; al het moois is al weg. Vooral van mensen uit de grote steden hoor ik dat er weinig meer te vinden is. In het noorden van ons land valt deze hype nog erg mee en gelukkig maar, want als echte vintage liefhebber ben ik altijd op zoek naar leuke kleding om te combineren.

Verstopt in de haven

De winkel waar ik vandaag naar toe ga is amper te vinden, vooral als je niet bekend bent met de omgeving. Het lijkt een onmogelijke opgave. Verstopt in de haven, achter een groot huis kijkt ze uit op een groot plein. Op de deur hangt haar naam; 'De Graanschuur'. Bij binnenkomst vallen me de flyers direct op. Deze winkel is onderdeel van een goed doel. Een doel met een christelijke achtergrond. Vrijwilligers van middelbare leeftijd runnen de winkel en drinken samen koffie. Er is veel te zien. Vooral glaswerk, oude keuken benodigdheden, kasten en gedeeltes van een babykamer.

 

De Graanschuur, Hoogezand De Graanschuur, Hoogezand

Witte jurk

Op een rek hangt de laatst binnengekomen kleding. Heerlijk die volle rekken. Geen drukte zoals in winkels. Vaak doe ik een kledingstuk aan zoals een broek die ik tweedehands kocht en zoek ik een item wat hierbij past. Voor de zomer was ik op zoek naar een mooie witte jurk. Heerlijk voor bij het meer en te combineren met vrijwel alles. Na een tijdje zoeken vind ik deze witte jurk. Waarvan het gemaakt is kan ik niet achterhalen. De stof is dun en luchtig. Dit materiaal zie je niet vaak meer. Als ik het aandoe lijkt het wel een soepjurk. Mijn hele figuur is weg! Gelukkig kan ik er doorheen kijken en ik besluit een leuke bandana om mijn taille te knopen. Over de prijs hoef ik niet te twijfelen; voor 5 euro heb ik weer een leuk budget aankoop gedaan

 

Nu wil ik jullie niet oproepen om allen naar dezelfde kringloop te gaan. Dat zou de collectie uiteindelijk uitputten en dan zou er weer een parel verloren gaan. Wat ik wil adviseren is om je creativiteit te gebruiken. Juist door creatief te zijn ontdek je de leukste winkels!

 

De Graanschuur, Hoogezand

Waar moet ik zoeken?

  • Verken je buurt: De meeste winkels zijn opgezet door kunstenaars of creatievelingen die de wereld wat mooier willen maken. Deze mensen hebben vaak geen website en zijn dus niet op Google te vinden. Ga een stukje wandelen of stap een bushalte eerder uit en kijk om je heen.

  • Vraag mensen waar ze iets gekocht hebben. Het klinkt misschien raar om mensen op straat aan te spreken maar met een beetje tactiek kom je heel ver. Geef iemand die naast je zit een compliment. Zeker weten dat ze jou vertellen waar ze iets hebben gekocht.

  • Omring je met mensen met dezelfde passie. Er zijn een groot aantal Facebook pagina's waar vintage liefhebbers samenkomen en items aanbieden.

  • Ga naar rommelmarkten. Op de rommelmarkt zijn vaak leuke dingen te vinden. Mijn tip: ga optijd heen. Niet om een uur of 9 als het om 8 uur begint maar echt als een van de eersten. Je bent er dan tegelijk met de handelaren en geloof me; het beste is juist dan te vinden.

 

Heb jij nog een leuke tip voor het vinden van leuke vintage spullen? Laat het hieronder dan gerust weten.

 

Door: Kim Buining

 

Kim Buining is vintage liefhebber in hart en nieren en trotse eigenaar van de blog vintageandbeauty.com Kim deelt op haar blog de kringlopen die ze bezoekt, leuke events en ze neemt mensen mee in haar leven. Ze vind het belangrijk om duurzaam te leven en oud en nieuw met elkaar te combineren en dat is te zien aan haar outfits die ze wekelijks deelt. Kim droomt over haar eigen webshop.Tags: Kringloop, winkels, vintage, retro, - cat Shopping, LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[ Advertorial ]

05/02/16

Studenten… en een vintage winkel?

Een groep studenten met als stuurman Sebastiaan van den Berg hebben een concept omgetoverd tot een functionerend bedrijf. Wat voor bedrijf vraag je je dan af?

Read more
[ advertorial ]

05/07/15

Unieke vintage voor kids

Bij de Droomfabriek vind je de tofste kindermeubelen en het stoerste speelgoed. Vintage, opgeknapt, retro of gewoon stoer. Mooie spullen met een verhaal, klaar voor een tweede leven.

Read more
[ Advertorial ]

12/06/15

Shoptip: Vintage Fashion bij ShopVintage.nl

Op zoek naar dat unieke vintage jurkje, die geweldige beautycase uit grootmoeders tijd of dé klassieke jaren ‘70 vintage handtas? Dan moet je bij Shopvintage.nl uit Alkmaar zijn.

Read more
[ Remade with Love ]

14/05/15

Contagious vintage addiction

We stellen je graag voor aan Anne. Ze neemt ons mee in haar wereld van DIY, Upcycling & toffe hotspots (vintage of gewoon erg leuk). Na het lezen van haar artikel sta je te popelen om naar de kringloop te gaan.

Read more
[ Foto Simpele Dingen ]

23/03/15

Het recept van Simpele Dingen, een kijkje in de keuken

Simpele Dingen creëert unieke verlichting door bestaande armaturen een nieuw leven te geven. In deze gastblog laten we zien hoe wij het doen. Ga je mee op reis?

Read more
[ Het Vrolijke Dametje - Vintage porselein en meer ]

05/03/15

Vintage met een porseleinen randje in Alkmaar

Vroegere tijden, waar de dames uitgebreid de tijd namen voor het zondagse kopje thee uit prachtige kop en schotels. De nostalgie van klassiek porselein doet Nikki smelten.

Read more

24/01/15

Cradle-to-Cradle ontwerp in de praktijk

Afval kan altijd weer gebruikt worden als voeding voor nieuwe producten. Ontwerpstudio Simpele Dingen vertelt over hun visie over cradle-to-cradle.

Read more
[ fotografie SusieQ ]

01/10/14

Café Couture; Crème de la Crème vintage kleding, Breda

Voor bijzondere vintage kleding en persoonlijke aandacht zijn zowel de heren als de dames bij Saskia van Café Couture aan het juiste adres.

Read more