Loods vol vintage parels in Groningen

Date: 31/10/15 Read: 13691 view(s) Category: Interior, Shopping, Selected Author: Naomi Soer

Alles is gewoon bijzonder

Soms heb je dat weleens: een dagje ‘over’. Eén van die extra 24 uur resulteerden bij mij in deze review over Loods G. Lekker de hele dag rondlopen door een uit de kluiten gewassen verzameling, verstopt in de krochten van Groningen (Sontplein, achter de Praxis). Kijk, dat is nog eens productiviteit.

 

Zoekt en gij zult vinden

Al gauw bleek Loods G veel meer dan dat. Herman Nieman is eigenaar van de opslagplaats en vertelde mij het een en ander over zijn passie. Want dát is het. Herman heeft de afgelopen twintig jaar de tijd die hij over had - naast het voor de klas staan - besteed aan het verzamelen van antiek tot de jaren ’70. Niet zomaar antiek, nee, hier is sprake van een goudmijntje aan spullen die oud zijn, maar zeker niet doorsnee. Ik zie mooie racefietsjes - Herman verzamelt deze al 25 jaar (!) -, spullen van ontwerpers, maar ook minder alledaagse objecten (een versteende schildpad, oude bouwmaterialen en idem deuren, studiolampen…) Kortom: Zoekt en gij zult vinden. 

Loods G Groningen Loods G Groningen

Ieder object heeft haar eigen verhaal

Is er ook een grens? Nee, Herman ís de grens. Een enigszins vage weliswaar, gezien Herman zijn handicap zelf al omschrijft als: “Ik vind té veel dingen leuk”. Van één ding kan Herman me verzekeren: deze spullen vind je vrijwel nergens meer. Hij heeft zijn verzameling onder meer opgedaan in het buitenland, bij hem in de buurt, bij particulieren, op marktjes: ‘Eigenlijk overal waar ik kom, neem ik iets bijzonders mee’, aldus de gepassioneerde verzamelaar. Zo komt het ook dat ieder object zijn eigen verhaal kent, en Herman schroomt niet deze te delen.

Loods G Groningen

Het ontpoppen van een ware vintage verzameling

Hoe het komt dat deze schatkamer zo goed verborgen is gebleven? Simpel, Herman heeft van zijn hobby pas sinds vorige zomer zijn werk gemaakt. Dit uit zich voornamelijk in het maken van setjes, een soort kleine decors waar spullen sfeervol bij elkaar worden gebracht om te laten zien wat je er allemaal mee kunt. Het is echter niet zijn doel om alles uit te pakken tot een gladde winkelsetting. Hij wil graag dat mensen als het ware hun eigen speurtocht uitstippelen. Het steeds weer nieuwe dingen 'ontdekken' maakt een bezoek aan Loods G een waar feest der herkenning. Het maakt de Loods dan ook tot het blije paradijs wat het nu is. Klaar om ontdekt te worden door jong en oud!

 

Tekst&Fotografie: Naomi Soer

 

Loods G: Vintage, design, kunst, industrieel, lampen, meubels, reclame, curiosa, oude bouwmaterialen en allerlei leuke, originele en gekke spullen. Loods G is open op aanvraag (0625138859 / herman@loodsg.nl). Check voor meer informatie de facebookpagina van Loods G! ​Tags: Vintage, design, kunst, industrieel, lampen, meubels, retro, curiosa, oude bouwmaterialen, groningen, loods g, interieur - cat Interior, Shopping, SelectedMisschien vind je deze ook leuk:

03/09/16

Vintage shoppen met de Kringloop App

Liefhebbers van tweedehands winkels opgelet! De Kringloop App geeft je een compleet overzicht van de kringloopwinkels in Nederland.

Read more
[ advertorial ]

07/04/16

Circulair en Vintage? Een prima combinatie!

Vintage kleding kan ook grondstof voor nieuwe creaties zijn. Wat als je een geheel nieuw en spannend kledingstuk ervan kan hebben?

Read more
[ Friso Kramer stoelen, stand 1000 Designs ]

19/02/16

Vintage klassiekers @ Design>Icons Amsterdam

In het Valentijnsweekend van 13 en 14 februari 2016 hebben 60 vintage handelaren hun design klassiekers uitgestald. Een zintuigelijke beleving van vintage interieur.

Read more
[ Bron foto: www.hotelnewyork.nl ]

12/10/15

Rotterdam met een vleugje New York

Deze vintage trip bezoeken we iconisch Rotterdam. Uitgesproken, rauw, stoer, mysterieus en Hotel New York. Dat wordt bijzonder!

Read more
[ Eindhoven, Radio Royaal ]

22/06/15

Uitgelicht: Vintage Eindhoven

Lichtstad, Philips en PSV zijn vaak de eerste dingen die bij je opkomen als je aan Eindhoven denkt. Maar hoe zit het eigenlijk met het Vintage gehalte in deze industriële stad?

Read more

01/04/14

Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Bij mijn bezoek aan Groningen zou Vintage geen onderdeel van de planning zijn, maar bij toeval ben ik toch 2 gave spots tegen gekomen. Dit smaakt naar meer!

Read more