Klassieke rijtuigen op de Fietsen Verzamel Beurs in het Brabantse Berlicum

Date: 19/04/15 Read: 2326 view(s) Category: Lifestyle Author: Kris Borstel
[Fietsen Verzamel Beurs - Foto Kris Borstel]

[Fietsen Verzamel Beurs - Foto Kris Borstel]

Amstel Gold Race

Niets Amstel Gold Race in het Limburgse Maastricht, wij reizen vandaag naar Noord-Brabant voor de zevende editie van de Fietsen Verzamel Beurs.

Fietsfanaten

Het gros van de fietsfanaten houdt zich op in Limburg voor de Amstel Gold Race, maar wij zoeken vandaag naar de passie voor fietsen in het Brabantse land. We gaan zelfs terug in de tijd, ver voor de gloriejaren van Joop Zoetemelk of Jan Raas. De reis gaat naar Berlicum waar voor de zevende keer de Fietsen Verzamel Beurs wordt gehouden. Trappers met een verleden, dat is waar het deze kenners en verzamelaars allemaal om gaat.

 

Fietsen Verzamel Beurs 2015

Wereldwijd

De navigatie brengt ons bij een manege waar rijden normaal gesproken in een heel ander teken staat. Voor deze gelegenheid worden de teugels vervangen door een stuur met een verhaal. Wetende dat er fietsenmerken zijn die ruim 120 jaar bestaan kunnen we wel zeggen dat Nederland een rijke fietshistorie heeft.

 

De bekendheid van ‘onze’ rijwielen reikt ver over de Europese grenzen. Standhouders komen daardoor niet alleen van eigen bodem, maar ook Belgische en Duitse fietsaholics hebben hun weg gevonden. Voor al deze liefhebbers geldt dat zij zich bezig houden met een hobby die al snel uit de hand is gelopen. Met regelmaat worden fietsen van hun hand geleverd in werelddelen zoals China of Amerika, maar het overgrote deel vindt haar nieuwe baasje wat dichter bij huis.

 

Fietsen Verzamel Beurs 2015

Met liefde gemaakt

We hebben hier te maken met vervent verzamelaars. Met pijn in hun buik verkopen ze de meest bijzondere onderdelen waar zij lang naar hebben gezocht. ‘Het is de uitdaging om emotioneel niet betrokken te raken’, zo vertelt organisator Simon van Bikes to Remember uit ’s-Hertogenbosch. Hij loopt over van de passie voor het staal op wielen en is ontzettend trots op zijn Fietsen Verzamel Beurs, dat iedere editie groeit.

 

Het valt op dat de handen van de meeste standhouders grof zijn met zwarte vegen van het smeer. ‘Wij zijn niet bang voor vieze handen, onze fietsen worden met liefde gemaakt’, vertelt de uitgelaten eigenaar van Fietsverzet. Hij stelt zijn fietsen samen geheel naar wens van de klant, zelfs de onderdelen van overgroot Opa kunnen overgezet worden, waardoor ook de emotionele waarde een tweede leven krijgt.

 

Fietsen Verzamel Beurs 2015 Fietsen Verzamel Beurs 2015

[ Alles over rijwielhulpmotoren - De Collectie van Jan Bosveld ]

Verliefd !!

Oude fietsen, het is een wereld op zich. Erg leuk om het eens van dichtbij mee te maken. Eerlijk is eerlijk, zo’n ouderwets rijwiel heeft vandaag toch een beetje ons hart gestolen. Wie weet gaan wij de volgende editie overstag!

 

Door: Kris Borstel

 

Leuke links:

www.fietsenverzamelbeurs.nl

www.oudefiets.nl

www.bikestoremember.nl

www.fietsverzet.nlTags: vintage, vintagebicycles, cycling, fietsen, klassiekefietsen, antiekefietsen, oudefiets, bikestoremember, amstelgoldrace, joopzoetemelk, janraas, maastricht, limburg, Noord Brabant, Berlicum - cat LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[ Foto's Jeroen Bosch Rally 2014 ]

15/06/15

Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch viert eerste lustrum

Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, de vijfde editie van de Jeroen Bosch Rally. Vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch zullen 95 klassieke auto’s hun opwachting maken voor een spectaculaire rally.

Read more
[Foto: Kris Borstel - Bikes to Remember, 's-Hertogenbosch]

01/03/15

Toffe vintage in hometown 's-Hertogenbosch

Mijn eigen stad 's-Hertogenbosch (ookwel Den Bosch) heeft zoveel moois. Je moet het alleen wel even opschrijven. En dat is gelukt. Ga je mee?

Read more
[Omega Magic Eye, Olympische Spelen 1948 - OmegaWatches.com]

15/10/14

Omega Seamaster Chrono-Quartz 'Albatros'

Door de jaren heen hebben verschillende merken mogen zorgen voor de tijdmeting bij de Olympische Spelen. Er is echter geen merk dat kan tippen aan de status van Omega, dat tot op heden 26 Spelen van apparatuur heeft voorzien.

Read more

13/04/14

Tante Sien in Twente decor eerste tourrit HAV

Een hele stoet bijzondere auto's komt ons tegemoet, terwijl wij nietsvermoedend rondrijden in de prachtige omgeving van Vasse, Twente. Daar móeten wij natuurlijk voor stoppen.

Read more