Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch viert eerste lustrum

Date: 15/06/15 Read: 1581 view(s) Category: Lifestyle Author: Jeroen Bosch Rally
[ Foto's Jeroen Bosch Rally 2014 ]

[ Foto's Jeroen Bosch Rally 2014 ]

Jeroen Bosch Rally beleeft eerste lustrum

De 5e editie van de Jeroen Bosch Rally wordt vrijdag 19 en zaterdag 20 juni gehouden. Vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch zullen 95 klassieke auto’s hun opwachting maken voor een spectaculaire rally.

Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch

Inzegening

De inzegening door plebaan Geertjan van Rossum is om 08.00 uur en vanaf 08.30 uur vertrekken de voertuigen. In totaal 190 deelnemers met een ruim aanbod van onder andere Austin Martins, Austin Healeys, Ferarris, Mercedessen, Porsches, Jaguars en Rolls Royces van voor 1975 passeren de startboog. De route voert dit jaar naar Munsterland (Duitsland) en beslaat in totaal ruim 500 kilometer die in twee dagen wordt afgelegd in drie verschillende klassen: Vintage-, Tour- en Sportklasse. De winnaar van de Sportklasse is de overall-winnaar van de rally.

Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch

Een rally voor en door Bosschenaren

De eerste Jeroen Bosch Rally werd in 2011 onder leiding van drie Bosschenaren opgezet. Bert Kersten en Daan Reekers wisten hun expertise als echte rally-fanaten om te zetten in een prachtig rally-initiatief en Hans van der Pas weet, als bestuurder van onder meer Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, als geen ander een sfeervol en culinair evenement neer te zetten. Na vier succesvolle rally’s weet de organisatie het zeker: de Jeroen Bosch Rally is een blijvertje. Dit jaar zijn er zelfs zoveel aanmeldingen dat er een aanzienlijke wachtlijst is ontstaan.

 

Goede Doel

De organisatie heeft bewust gekozen voor de naam Jeroen Bosch Rally met het oog op de toekomst: 2016 wordt het jaar van Jeroen Bosch en door deze naam te dragen wil de organisatie bijdragen aan de promotie van de stad ’s-Hertogenbosch. Daarnaast steunt de organisatie jaarlijks een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting Don (Diabetes Onderzoek Nederland).

 

Jeroen Bosch Rally 's-Hertogenbosch

Info:

De Jeroen Bosch Rally finisht op zaterdag 20 juni op de Parade in ’s-Hertogenbosch, waarbij de eerste deelnemer omstreeks 16.30 uur zal arriveren. Een dag die een echte autoliefhebber niet mag missen. Voor meer informatie zie www.jeroenboschrally.com.

 

Leuke links:

www.jeroenboschrally.com

www.sdon.nl

Volg Jeroen Bosch Rally op Facebook

Volg Jeroen Bosch Rally op Twitter

 Tags: vintage, jeroen bosch rally, 's-hertogenbosch, den bosch, sint jan, klassieke auto's, vintage auto's, Austin Martin, Austin Healey, Ferarri, Mercedes, Porsche, Jaguar, Rolls Royce - cat LifestyleMisschien vind je deze ook leuk:

[ Vintage Radio's van Roest Wonen ]

02/06/15

Vintage radio’s: Nieuwe sound uit een oud jasje

Je hebt ze vast ooit zien staan bij je grootouders of anders wel thuis op zolder. Ooit opgeborgen zonder te weten wat ermee te doen. Echte oude radio's uit de jaren '50.

Read more
[Fietsen Verzamel Beurs - Foto Kris Borstel]

19/04/15

Klassieke rijtuigen op de Fietsen Verzamel Beurs in het Brabantse Berlicum

Niets Amstel Gold Race in het Limburgse Maastricht, wij reizen vandaag naar Noord-Brabant voor de zevende editie van de Fietsen Verzamel Beurs.

Read more
[Foto: Kris Borstel - Bikes to Remember, 's-Hertogenbosch]

01/03/15

Toffe vintage in hometown 's-Hertogenbosch

Mijn eigen stad 's-Hertogenbosch (ookwel Den Bosch) heeft zoveel moois. Je moet het alleen wel even opschrijven. En dat is gelukt. Ga je mee?

Read more