Hoe vintage is de oudste stad van Nederland, Nijmegen?

Date: 15/05/13 Read: 7127 view(s) Category: Fashion, Shopping Author: Kris Borstel

Na een geweldige avond en overnachting bij pension Bottendaal gaan we Nijmegen eens door onze vintage bril bekijken. Na een korte stadswandeling met Jos worden we los gelaten in de Burchtstraat midden in het centrum. Onze aandacht wordt direct getrokken naar kringloopwinkel Het Goed. Waar veel Kringloopwinkels rommelig en muf zijn, is deze zaak geordend, overzichtelijk en erg leuk om rond te neuzen. Een grote verscheidenheid aan mensen probeert daar haar slag te slaan. Nauwelijks vintage, maar wel een aanrader om binnen te stappen als je van Kringloopwinkels houdt.

 

We wandelen richting Grote Markt en in een zijstraat daarvan, de Kannenmarkt, treffen we Porch People. Deze vintage winkel in kleding, accessoires en (minimaal) meubilair hadden we vooraf op internet al gevonden, dus we zijn benieuwd. Wat een frisse uitstraling! In veel vintage winkels wordt zoveel mogelijk kleding uitgestald, maar hier is het juist heel erg gedoseerd. High class kleding gecombineerd met accessoires, niet alles is origineel maar wel in de juiste sfeer. De eigenaresse is een jonge, gedreven meid die weet waar haar winkel voor staat. Samen met nog twee ondernemende meiden maakt ze de Kannenmarkt het bezoeken waard. In hetzelfde pand zit namelijk een kapsalon en tegenover een coffeebar, waar je prima terecht kunt voor wat lekkers of een lunch. Een leuke outfit, nieuwe coupe en heerlijk gevulde buik, meer hebben wij vrouwen niet nodig met een dagje shoppen, toch?!

 

Porch People Scissors Up, Bairro Alto, Porch People

Bij mijn virtuele zoektocht in voorbereiding op deze trip is ‘Retro’ ook vaak naar voren gekomen. Hier moeten wij dan natuurlijk even naartoe en verwachten een hippe spot met achterban die de digitale weg wel weet te bewandelen, hoe word je anders zo makkelijk gevonden in Google? Niets is minder waar! Een ouderwets zaakje wat gelegen is aan de Grotestraat 22, voorheen een belangrijke winkelstraat in Nijmegen, met als drijvende kracht een oudere dame die met overtuigde passie de mooiste kleding bij elkaar zoekt. Niks social media of up-to-date website, what you see is what you get. Het is een super leuke plek en je wordt ontzettend vriendelijk geholpen. De geweldige collectie hoeden, smokings en avondjurken maar ook prachtig bedlinnen en vele keuze in koffers en dokterstassen, geeft ons kriebels in de buik.

 

Retro Retro

 

Op de weg terug naar het station pikken we de Lange Hezelstraat nog even mee. Een straat waar je goed terecht kunt voor Brocante en Curiosa, nauwelijks vintage maar als je toch in Nijmegen bent een leuke straat om te zien.

 

Lange Hezelstraat

 

Wat een contrast, maar zowel Porch People als Retro passen helemaal in het plaatje van Vintage NL. Super om weer 3 van die toffe stekjes aan de Vintage NL spots kaart toe te kunnen voegen! Heb jij nog een goede tip waar we volgende keer echt langs moeten gaan? Laat het ons weten via facebook of kris@vintage.nl. We horen het graag J

 

Door: Kris BorstelTags: Nijmegen, vintage, oudste stad van Nederland, Lange Hezelstraat, Retro, Porch People, Bottendaal, historie, Kronenburger park - cat Fashion, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Vintage NL in de zesde editie van Vintage Lifestyle ]

28/07/15

Vintage NL in de publiciteit

We staan in de laatste editie van het blad Vintage Lifestyle! Velen denken dat deze Vintage Glossy een onderdeel is van www.vintage.nl, maar het tegendeel is waar. Zij offline, wij online, één gezamenlijke passie.

Read more
[ Foto: Kris Borstel, gemaakt bij Decennia Design ]

15/03/15

Volop Nostalgie in het Brabantse Tilburg

Vintage shopping in het Brabantse land. Dit keer ontdekken we Interior, Fashion & Lifestyle in Tilburg. I like!!!

Read more
Martien Janssen - 17/05/2010 [bron: flickr]

31/07/13

Boordevol inspiratie na en dagje Utrecht

Het vintage virus lokte ons naar Utrecht. Deze spontane actie werd meer dan beloond. Toppertje!

Read more

24/03/13

Stijlvol & authentiek Pension B&B Bottendaal Nijmegen

Twee enthousiaste vijftigers hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn een gastvrije aanwinst voor de oudste stad van Nederland!

Read more