Het recept van Simpele Dingen, een kijkje in de keuken

Date: 23/03/15 Read: 1648 view(s) Category: Lifestyle, Design Author: Simpele Dingen
[ Foto Simpele Dingen ]

[ Foto Simpele Dingen ]

Het geheim van de chef

Simpele Dingen creëert unieke verlichting door bestaande armaturen een nieuw leven te geven. We struinen zolders, kringlopen en het strand af om tot geweldige vondsten te komen. In deze gastblog laten we zien hoe wij het doen. Ga je mee op reis?

Simpele Dingen op zoek

Stap 1: Een vergeten leven

Zodra je een kringloop binnenloopt is de zoektocht begonnen. Er zijn zoveel verhalen die allemaal liggen te wachten op een nieuw leven, een nieuwe eigenaar, iemand die voor deze spullen wil zorgen.

Simpele Dingen inventarisatie

Stap 2: Van waardeloos naar waardevol

Vaak zijn het afgedankte spullen die daar liggen. Mensen zien er de waarde niet meer van in en hebben gekozen voor nieuwe spullen als vervanging. Ik zien dan niet alleen een oud, stoffig armatuur, maar een nieuwe parel om mee aan de slag te gaan.

Stap 3: Het werk begint

Vanaf het moment dat een idee zich vormt in mijn hoofd ga ik dat in praktijk brengen. Dromen verwezenlijken heet dat. Het oude armatuur krijgt een nieuwe fitting en prachtig strijkijzersnoer, de vlekken die door de jaren zijn ontstaan worden weggepoetst en het oude, ooit afgedankte lampje krijgt zelfs een photoshoot om weer opnieuw te stralen.

Simpele Dingen work in progressSimpele Dingen eindresultaat

Stap 4: Een nieuwe eigenaar

Al dat werk wordt niet voor niets gedaan. Uiteindelijk vindt een afgedankt lampje daarmee een nieuwe trotste eigenaar. Iemand die weer waarde hecht aan de vorm, het gevoel en de warmte die het licht geeft.


Simpele Dingen Detail lampenvoet

Welke avonturen heb jij beleefd in de kringloop en heb jij ook oude spullen in huis staan die nog steeds waarde hebben? Laat ze hieronder zien! In onze volgende blog krijg je het verhaal achter...

 

Door: Peter & Luuk, Ontwerpstudio Simpele Dingen

Website: www.simpeledingen.nlTags: Vintage, Design, Retro, Cradle-to-Cradle, Kringloop, Tweedehands, Tweede Leven, Ontwerpstudio Simpele Dingen - cat Lifestyle, DesignMisschien vind je deze ook leuk:

14/02/15

De Vintage-Winkel-Tour van Ontwerpstudio Simpele Dingen

Onder het motto: 'Een reis door de geschiedenis hoeft niet saai te zijn!' trakteren onze gastbloggers van Ontwerpstudio Simpele Dingen ons op een vintage-winkel-tour.

Read more

09/07/14

Massaal naar de kringloop!

Mensen gaan massaal naar de kringloop, op zoek naar die mooie vintage en retro winkels. Zijn de ware pareltjes niet al weg?

Read more
[ advertorial ]

15/05/14

Droogkap; Van functioneel massaproduct naar authentieke lamp.

De droogkap, ooit blies hij Beehives en permanentjes in model, nu is hij terug als alledaags voorwerp in een totaal andere context. Voor iedereen met een passie voor retro en duurzaamheid.

Read more