Het Klaverblad Leiden, Oudste koffie- en theewinkel van Nederland

Date: 08/09/12 Read: 10345 view(s) Category: Food & Drinks, Shopping Author: Tjerk de Laat

Speurend naar Vintage spots in Leiden, stuiten we op een pittoresk, schattig koffie- en theewinkeltje genaamd “Het Klaverblad”. Het winkeltje ligt aan de Hogewoerd 15, één van de vele mooie straten van Leiden. De authentieke gevel trekt direct de aandacht en blijkt een van de oudste gevels van Leiden te zijn.

 

De verleiding om binnen te kijken was niet te weerstaan en daar heb ik zeker geen spijt van. Binnen zet de geschiedenis zich voort. Wat een geweldig winkeltje! Ontzettend veel verschillende soorten koffie en thee en een nog rijkere historie.

 

Het klaverblad, Leiden

De eigenaresse zelf is een zeer gepassioneerde vrouw en vertelt ons maar al te graag over de historie van Het Klaverblad, dat al bestaat sinds 1769. Tussen de verhalen door mogen we ruiken aan de meest bijzondere theesoorten, die worden bewaard in ouderwetse blikken. Al snel heeft ze met het grootste gemak de thee gevonden die bij ons past (en die is heerlijk).

 

Als we vragen naar de website lacht ze: “Dit kun je niet overbrengen via internet, mensen moeten het beleven.” Een must voor iedere koffie- of theeliefhebber die kwaliteit, kennis en ouderwetse vriendelijkheid kan waarderen!

 

 


Het Klaverblad

Hogewoerd 15

2311 HE Leiden 

 

 

Door: Tjerk de Laat- cat Food & Drinks, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Het Vrolijke Dametje - Vintage porselein en meer ]

05/03/15

Vintage met een porseleinen randje in Alkmaar

Vroegere tijden, waar de dames uitgebreid de tijd namen voor het zondagse kopje thee uit prachtige kop en schotels. De nostalgie van klassiek porselein doet Nikki smelten.

Read more
[Meubelatelier, Koningsstraat 5]

19/01/14

Op zoek naar vintage in de Oranjestad Breda

Deze gastvrije stad heeft ons flink laten zoeken. Gelukkig vonden wij toch nog een paar unieke vintage locaties.

Read more