Een passie voor Vintage kleding in Alkmaar

Date: 14/07/15 Read: 4286 view(s) Category: Fashion, Shopping Author: Ilse Aerts
[ Advertorial ]

[ Advertorial ]

Begin jaren 80

Vroeger droomde ik van een aantal verschillende dingen. Niet per definitie tegelijkertijd, maar wel steeds weer opnieuw…

 

Ik wilde graag een eigen winkel. Ik was op zoek naar aparte spullen en kleding en ik wilde graag bijdragen aan een beter milieu. Nu zijn deze dromen voor mij allemaal samen gekomen in mijn eigen winkel en webshop genaamd ShopVintage.nl.

Shopvintage.nl Vintage Fashion Alkmaar 

Vintage-ontdekkingstocht

Tot een aantal jaar geleden had ik “vintage” nog niet echt ontdekt. Ik winkelde, net als bijna iedereen, bij de grote winkels maar dit ging mij steeds meer tegenstaan. Voor de afwisselingen struinde ik vlooienmarkten af waar ik dan nog wel eens bijzondere dingen kon vinden. Zo had ik toch nog iets aparts. Mijn droom om voor mijzelf te beginnen zat ook jaren later nog steeds in mijn hoofd en nadat ik stom toevallig een advertentie tegen kwam waarin de naam ShopVintage.nl te koop werd aangeboden, werd ik wakker. Ik ben gestopt met mijn full time kantoorbaan en ben een paar maanden later gestart met het opnieuw opbouwen van de webshop ShopVintage.nl. Dit was een goede keuze want nu ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen vintage winkel in het centrum van Alkmaar. Zelfs de inrichting is grotendeels vintage. Zo ben ik uitermate in mijn nopjes met de fantastische en originele blauwgroene kassa uit 1933!

Shopvintage.nl Vintage Fashion Alkmaar Shopvintage.nl Vintage Fashion Alkmaar

Op strooptocht en lachend de dagen door

Blij wordt ik er van als ik weer een aantal klassieke ‘nieuwe’ vintage jurken, zwierige rokken of mooie tops kan toevoegen aan mijn collectie in de winkel. Ik hou van bijzondere tassen en ook prachtige pumps en vintage laarzen kun je gewoonweg nooit genoeg hebben. Vintage past gewoon perfect bij mij. Net iets anders dan anderen en soms gecombineerd met trends van nu. Geen enkel stuk is hetzelfde en ik combineer er lustig op los. Enthousiast vul ik hele dagen met het zoeken naar de meest uiteenlopende vintage stukken. Wat ik nog het meest bijzonder vind, is dat alle artikelen die ik in mijn shop aanbied eerder door iemand zijn weggedaan. Soms verbaas ik mij hier echt over. Het voelt goed om deze eerder afgedankte spullen een nieuw leven te geven en zo dus bij te dragen aan het terug brengen van de afvalberg. (Een beetje) groen met Vintage!

Shopvintage.nl Vintage Fashion Alkmaar

Openingstijden

Struin rustig op elke dag van de week en op ieder gewenst tijdstip online door de webshop, of kom een keer langs in de enige echte vintage winkel van Alkmaar en bezoek ShopVintage.nl aan de Limmerhoek 34 in het centrum van de stad.

 

De winkel ShopVintage.nl is geopend op:
Woensdag van 13:00 tot 18:00 uur
Donderdag van 13:00 tot 20:00 uur
Vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Voor opening tijdens koopzondagen; check de site www.shopvintage.nl

 

Info:

Shopvintage.nl

Limmerhoek 34

Alkmaar

 

www.shopvintage.nl

info@shopvintage.nl

 

De enthousiaste Ilse Aerts schiet je graag te hulp voor vragen en advies, zowel online als in de winkel in Alkmaar.Tags: vintage, fashion, alkmaar, vintage kleding, tweedehands, shoppen, groen, milieu, upcycling - cat Fashion, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Advertorial ]

12/06/15

Shoptip: Vintage Fashion bij ShopVintage.nl

Op zoek naar dat unieke vintage jurkje, die geweldige beautycase uit grootmoeders tijd of dé klassieke jaren ‘70 vintage handtas? Dan moet je bij Shopvintage.nl uit Alkmaar zijn.

Read more

19/09/13

Prinsengracht Amsterdam

Het Turks Fruit gevoel bekruipt je bij het oversteken van de karakteristieke bruggetjes op de Prinsengracht, de uitkijk over de gracht en de vele fietsen. Dat is pas vintage!

Read more
[ Bron: Beg Bicycles ]

12/06/13

Een klein stukje Haarlem

Gastblogger Boukje bezoekt Haarlem en spot een aantal te gekke locaties. En daar hoort een lesje geschiedenis bij!

Read more