Droogkap; Van functioneel massaproduct naar authentieke lamp.

Date: 15/05/14 Read: 6922 view(s) Category: Interior, Design Author: Luuk Mulder
[ advertorial ]

[ advertorial ]

De Droogkap

De droogkap, ooit blies hij Beehives en permanentjes in model, nu is hij terug als alledaags voorwerp in een totaal andere context. Of hij nou meeleest als je op de bank de krant doorspit, of naast de eettafel je lasagna in het spotlicht zet: dit verdwaalde artefact uit je ouders pubertijd is teruggebracht naar de jaren '10 van deze eeuw. Van een functioneel massaproduct naar een authentieke lamp, voor iedereen met een passie voor retro en duurzaamheid.

 

Alles om ons heen is ooit bedacht...

Droogkap is het jongste product van Simpele Dingen. Simpele Dingen filosofeert hardop over alledaagse voorwerpen. Alles om ons heen is ooit bedacht, ontworpen en gepresenteerd voordat het in gebruik genomen werd. Simpele Dingen voelt de drang om zelf ook te creëren, maar niet zonder zich af te vragen: wat is er al, en hoe maken we dat beter ? Voor deze serie lampen worden producten hergebruikt en zo hoopt Simpele Dingen een beetje meer geluk de wereld in te scheppen. Een eerlijk product, duurzaam, dat terug gaat naar de basis, dat is de kern van Simpele Dingen.

 

Simpele Dingen

Dit was ook de formule van de droogkap. Door eerst te verzamelen en later te schrappen en te versimpelen kwam deze lamp tot stand. Elke lamp is uniek, vintage-vernieuwd en eigenhandig in een houtwerkplaats in elkaar gezet. Je eigen droogkap schaf je aan in de webshop van simpele dingen en bij de 13 Rovers in Den Haag. Meer kleuren en mogelijkheden zijn op aanvraag beschikbaar.

 

www.simpeledingen.nl

simpeledingen.etsy.com

 

De Droogkap, Simpele Dingen De Droogkap, Simpele Dingen De Droogkap, Simpele Dingen

 Tags: Vintage, Simpele Dingen, Luuk Mulder, Droogkap, Retro, Duurzaamheid - cat Interior, DesignMisschien vind je deze ook leuk:

[ Metalen bedlampje opgeknapt door Simpele Dingen ]

07/05/15

Simpele Dingen: Het verhaal achter een doodgewone wandlamp

Simpele Dingen deelt met ons herkenbare verhalen van een échte vintage wandlamp, beter bekend als bedlampje. Deel jij deze herinneringen ook?

Read more
[ Foto Simpele Dingen ]

23/03/15

Het recept van Simpele Dingen, een kijkje in de keuken

Simpele Dingen creëert unieke verlichting door bestaande armaturen een nieuw leven te geven. In deze gastblog laten we zien hoe wij het doen. Ga je mee op reis?

Read more

14/02/15

De Vintage-Winkel-Tour van Ontwerpstudio Simpele Dingen

Onder het motto: 'Een reis door de geschiedenis hoeft niet saai te zijn!' trakteren onze gastbloggers van Ontwerpstudio Simpele Dingen ons op een vintage-winkel-tour.

Read more

24/01/15

Cradle-to-Cradle ontwerp in de praktijk

Afval kan altijd weer gebruikt worden als voeding voor nieuwe producten. Ontwerpstudio Simpele Dingen vertelt over hun visie over cradle-to-cradle.

Read more
Lamp Sneeuwklokje door Luuk Mulder

20/11/13

Luuk Mulder met SimpeleDingen

Simpele Dingen, een studio voor duurzame verlichting door hergebruik. “Ik wil de mensen graag laten zien dat hergebruik op een duurzame manier mooi kan zijn.”

Read more