Den Haag vol met leuke vintage spots

Date: 31/12/12 Read: 11483 view(s) Category: Interior, Food & Drinks, Shopping Author: Tjerk de Laat

Vandaag is Den Haag aan de beurt om door ons eens onder de vintage loep te worden genomen. Daarbij wordt de politiek natuurlijk even buitenspel gezet! Op de fiets vertrekken we vroeg in de ochtend richting het station. Met frisse moed stappen we in de trein. Op naar Den Haag of moeten we in deze context 's-Gravenhage zeggen? Het is een mooie dag, veel gezellige mensen in de trein, dat begint dus goed. Wij zijn er klaar voor, laat Vintage NL deze ‘mooie stad achter de duinen’ maar zien!

 

Den Haag wordt wakker, de eerste winkels gaan open en een enkele fanatiekeling raast door de straten op zijn sportschoenen. Vanaf het moment dat we uit de trein zijn gestapt, horen we verschillende talen door elkaar. Dat Den Haag een internationale stad is behoeft natuurlijk geen uitleg. Onze route begint bij de Herengracht en daar doen we eerst een bakkie. Het Haagse is ons niet geheel onbekend op vintage gebied. We hebben namelijk al eerder geblogd over een niet te missen vintage spot in Den Haag; Cute but Wrong. Zij hebben ons destijds ook al wat tips gegeven en bij 1 van die tips zullen we onze speurtocht beginnen. Zity Zoo is te vinden in de Boekhorststraat. Het is een heel klein zaakje waar je terecht kunt voor vintage kleding, schoenen en accessoires maar ook meubilair. Het unieke aan Zity Zoo is dat zij jonge ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid bieden hun creaties te laten zien en wellicht te verkopen.

 

 

We vervolgen onze weg en komen onverwachts een hele gave spot tegen; Fearless Tattoo, Piercing & Vintage Guitars aan de Prinsestraat 60. Winkel en Tattoo-shop in één. Een mooie entourage waar je wel van moet houden. Heftige rock muziek knalt uit de speakers en enkele liefhebbers zitten te wachten voor hun (volgende) tattoo. Wij vinden het super, aardige lui, enthousiast en meedenkend. Loop wel voorzichtig want het staat vol met prachtige exemplaren gitaren. Dan gaan we richting dé straat met vintage spots waar we echt niet omheen kunnen. Wat de Kloosterstraat is voor Antwerpen, is de Piet Heinstraat voor Den Haag. We halen even de krenten uit de pap, maar deze straat biedt meer vintage lokaties om rond te snuffelen.

 

Het is leuk om even een kijkje te nemen bij Kringloop Holland. Veel spullen op weinig vierkante meters, maar de Haagse gezelligheid maakt het speciaal. Ook een bijzondere plek is de Haagse Snuffelmarkt. Tja, dit moet je gewoon zelf ervaren. Je vraagt je af hoe ze alle spullen in de winkel hebben gekregen. Ergens achter in de hoek zit iemand die via spiegels bijna de hele winkel in de gaten houdt, leuk om te zien. Zelfs voor een pak koffie kan je terecht....haha. Voor een creatieve ervaring moet je op nummer 87 bij Engelien binnenstappen. Naast de verkoop van oud speelgoed, dekentjes, serviesgoed, doosjes, t-shirts, popjes etc., is zij een ontwerper in de dop. Een deur verder vind je Mandos, vergelijkbaar met het assortiment van Engelien. Ik viel hier midden in gesprek tussen winkelier en vaste klant. Een Haagse dame die alles wel wilde kopen, geweldig dat taaltje.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor mensen die van design houden moeten zeker ook bij Edwin Pelser binnen. Het heeft weinig vintage raakvlakken, maar ik wil het je zeker niet onthouden. En neem nog even een vintage wijntje mee bij Marius, als je dan toch in de Piet Heinstraat bent ;-). In de Nobelstraat vinden we uiteindelijk het toppertje van de dag; Spott Design. Geweldige winkel met heel veel vintage items. Unieke meubelstukken en verlichting exemplaren uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Een authentieke lokatie gerund door een passievolle liefhebber. Dit is toch wel de spot die het meest in ons vintage plaatje past. 

 

Na een dagje spotten is het ook belangrijk even de voetjes te ontlasten onder het genot van een bakkie en wat lekkers. Het leuke is dat we een tentje hebben gevonden dat helemaal in stijl is. Als je van authentiek en ouderwets houd moet je bij ‘t Hof van Eten in de Oude Molenstraat zijn geweest. Ze zijn meerdere malen bekroond met “Lekkerste broodje van Nederland”, maar wij gaan voor de koffie met zelfgemaakte vijgen cheescake, mmm! Een geweldige lokatie in een smal straatje vol met monumentale gevels.

 

Pfff, wat een dagje. Veel lopen, veel gezien, leuke mensen ontmoet en allemaal enthousiast. Wat hebben we toch mooi werk. Alle spots zijn terug te vinden op onze spotskaart. Zoek op Den Haag en je krijgt een overzicht van al deze toffe plekken die wij hebben bezocht.

 

Natuurlijk hebben we nog niet alles gezien en benoemd. Ben jij op de hoogte van nog meer gave spots of ben je zelf eigenaar van een 'must see' op vintage gebied dan horen wij dat natuurlijk graag. Laat het ons weten: kris@vintage.nl 

 

 

Door: Tjerk de Laat- cat Interior, Food & Drinks, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

[ Rollerskating is Vintage ! ]

20/04/15

Rollerskating is Vintage !

Ruby Amsen neemt ons mee in haar passie voor Rollerskating en Vintage. Van kleins af aan legt zij haar weg af op acht wielen. Pas maar op dat je niet wordt aangestoken…

Read more

01/04/14

Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Bij mijn bezoek aan Groningen zou Vintage geen onderdeel van de planning zijn, maar bij toeval ben ik toch 2 gave spots tegen gekomen. Dit smaakt naar meer!

Read more
[MONO Den Haag, advertorial]

12/09/13

MONO Den Haag doet denken aan Carnaby street London

Shoppen in stijl in de oudste en gezelligste winkelstraat van Den Haag. MONO Den Haag presenteert zich met een retro 50-60 interieur.

Read more
Martien Janssen - 17/05/2010 [bron: flickr]

31/07/13

Boordevol inspiratie na en dagje Utrecht

Het vintage virus lokte ons naar Utrecht. Deze spontane actie werd meer dan beloond. Toppertje!

Read more

22/09/12

Cute but Wrong, echte liefhebbers in Den Haag

Een niet te missen spot in Den Haag. Klein en een beetje rommelig maar vooral leuk en gastvrij! Een aanwinst voor de Haagse Vintage community: Cute but Wrong. En ze doen hun naam eer aan.

Read more