De Vintage-Winkel-Tour van Ontwerpstudio Simpele Dingen

Date: 14/02/15 Read: 2376 view(s) Category: Lifestyle, Design Author: Simpele Dingen

Een reis door de geschiedenis hoeft niet saai te zijn!

In een reeks van vier gast-blogs nemen de oprichters van Ontwerpstudio Simpele Dingen je mee op reis, Peter en Luuk snijden verschillende thema’s aan en nemen je mee langs verschillende steden en het interieur van hun klanten. 

 

Ditmaal hebben wij, Peter en Luuk, voor jou de beste plekken in Nederland op een rijtje gezet, hier kan je terecht voor een unieke vintage-winkel-ervaring.

 

De 13 Rovers in Den Haag

De 13 rovers is een verborgen schatkamer vol vintage items. Als je binnenkomt in dit leuke winkeltje wil je overal tussen neuzen, op zoek naar die ene parel! Ze hebben kleding, vaasjes, sieraden, schilderijen, verlichting, schoenen en nog zoveel meer! Elke keer als ik er weer komen staan er weer nieuwe items! (Boekhorststraat 36, Den Haag)

Simpele Dingen Vintage-Winkel-Tour 13 Rovers Den Haag

Kunst en Klieder in Zwolle

Bij Kunst en Klieder in Zwolle zijn altijd leuke items te vinden. Deze winkel geeft je het gevoel in een oerwoud te zijn beland, ik ga hier altijd graag heen om zomaar even rond te neuzen en kom altijd weer thuis met iets raars, leuks of geks. (Sassenstraat 72, Zwolle)

Simpele Dingen Vintage-Winkel-Tour Kunst en Klieder Zwolle

Kr8stof in Groningen

Deze winkel noemt zich een pop-up store maar heeft ondertussen besloten gewoon langer open te blijven. Het leuke is dat de winkel ook veel evenementen en workshops organiseert. Jammer is alleen de beperkte openingstijden (alleen vrijdag en zaterdag). (Steentilstraat 34, Groningen)

Simpele Dingen Vintage-Winkel-Tour Kr8stof Groningen

Tatski en Kar in Amsterdam

Wauw wat werd ik er blij van om hier naar binnen te lopen. Niet alleen zetten de dames een mooie winkel neer, maar de prijzen zijn ook nog eens heel goed. Voor maar €20 tik je al zo’n mooi vintage tafeltje op de kop, waar vind je dat nou nog? (Koningsstraat 27, Amsterdam)

Simpele Dingen Vintage-Winkel-Tour Tatski en Kar Amsterdam

BeBob in Utrecht

De wat meer uitgesproken vintage-lover die op zoek is naar luxe items, wel wat prijziger maar hier vindt je echte topwerken zoals de stoelen van Charles Eames en nieuwere werken zoals de lampen van Piet Hein Eek. (Oudegracht 187, Utrecht)

 

Simpele Dingen Vintage-Winkel-Tour BeBob Utrecht

 

Heb jij voor onze lezers ook een top 5 met leuke en interessante vintage winkels door heel Nederland dan zien wij die graag verschijnen. Je kan dit sturen naar kris@vintage.nl.

 

Door: Peter & Luuk, Ontwerpstudio Simpele Dingen

Website: www.simpeledingen.nlTags: Vintage, Design, Retro, Cradle-to-Cradle, ODE, Droogkap, Ontwerpstudio Simpele Dingen - cat Lifestyle, DesignMisschien vind je deze ook leuk:

[ Metalen bedlampje opgeknapt door Simpele Dingen ]

07/05/15

Simpele Dingen: Het verhaal achter een doodgewone wandlamp

Simpele Dingen deelt met ons herkenbare verhalen van een échte vintage wandlamp, beter bekend als bedlampje. Deel jij deze herinneringen ook?

Read more
[ Foto Simpele Dingen ]

23/03/15

Het recept van Simpele Dingen, een kijkje in de keuken

Simpele Dingen creëert unieke verlichting door bestaande armaturen een nieuw leven te geven. In deze gastblog laten we zien hoe wij het doen. Ga je mee op reis?

Read more

24/01/15

Cradle-to-Cradle ontwerp in de praktijk

Afval kan altijd weer gebruikt worden als voeding voor nieuwe producten. Ontwerpstudio Simpele Dingen vertelt over hun visie over cradle-to-cradle.

Read more
[ advertorial ]

15/05/14

Droogkap; Van functioneel massaproduct naar authentieke lamp.

De droogkap, ooit blies hij Beehives en permanentjes in model, nu is hij terug als alledaags voorwerp in een totaal andere context. Voor iedereen met een passie voor retro en duurzaamheid.

Read more
Lamp Sneeuwklokje door Luuk Mulder

20/11/13

Luuk Mulder met SimpeleDingen

Simpele Dingen, een studio voor duurzame verlichting door hergebruik. “Ik wil de mensen graag laten zien dat hergebruik op een duurzame manier mooi kan zijn.”

Read more