Contagious vintage addiction

Date: 14/05/15 Read: 2064 view(s) Category: Lifestyle, Interior Author: Remade with Love
[ Remade with Love ]

[ Remade with Love ]

Caution: Contagious vintage addiction!

We stellen je graag voor aan Anne. Ze neemt ons mee in haar wereld van DIY, Upcycling & toffe hotspots (vintage of gewoon erg leuk). Na het lezen van haar artikel sta je te popelen om naar de kringloop te gaan.

Meuk is leuk

Ik vind het heerlijk om in kringloopwinkels en op rommelmarkten rond te struinen om zo op vintage schatten te stuiten. Zo kwam ik laatst in een loods in Groningen een oude koffer en retro tafelventilator tegen, wat een vondsten! Dit soort vintage items zijn ontzettend gaaf om als woonaccessoires te gebruiken, deze geven net wat meer karakter aan je interieur.

Remade With Love Remade With Love

Meubels opknappen

Naast mijn passie voor interieur en vintage spullen vind ik het ook erg leuk om oude meubels een tweede leven te geven. Je kent vast wel die oude bruine houten kastjes, tafels en stoelen die bij je oma thuis staan en dan denk je vast: ‘als ik die meuk maar niet van oma erf’. Na het zien van een aantal van mijn upcycling projecten zal je je oma smeken of je zo'n kastje van haar mag hebben omdat je gezien hebt dat meuk leuk kan zijn ;)

 

Neem bijvoorbeeld dit bureau dat ik in de kringloop winkel tegenkwam.

Remade With Love Remade With Love

Het bureau ziet er op het eerste oog echt uit als meuk maar als je daar doorheen kijkt dan zie je dat het bureau prachtige details met houtsnijwerk heeft en met een likje verf echt een eyecatcher voor je interieur is. Ik heb het bureau geverfd met witte krijtverf en hier en daar weer opgeschuurd voor een verweerde look.

 

Tweede leven

Een ander oud meubeltje dat ik opgeknapt heb is dit kastje met prachtig houtsnijwerk.

Remade With Love Remade With Love

Voor dit kastje heb ik een andere techniek gebruikt, de two-colour distressing technique. Bij deze techniek werk je met twee verschillende kleuren. Eerst breng je een kleur aan van de ene laag (bij mij Old White) en vervolgens een laag van de andere kleur (bij mij Paris Grey).

 

Vervolgens ga je met een schuurpapiertje over de plaatsen waar je een verweerde look wil creëren. Door gebruik te maken van deze techniek verschijnt nu op de verweerde plekken de eerste laag verf (Old White) in plaats van het hout van het kastje. En tadaaa dit is het resultaat.

 

City guides met leuke (interieur) hotspots

Naast mijn liefde voor interieur en vintage houd ik ook ontzettend van reizen. Daarom schrijf ik sinds kort ook city guides met daarin de leukste (interieur) hotspots.

Remade With Love

Mijn blog

Ben je benieuwd naar hoe ik de meubeltjes heb opgeknapt? Of wil je graag mijn city guide lezen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.remadewithlove.nl. Onder het kopje upcycling vind je mijn opgeknapte meubels en onder het kopje hotspots vind je o.a. de city guides.

 

With love,

Anne

 

 Remade With LoveTags: Vintage, Upcycling, DIY, Remade with Love, Hotspot, Lifestyle blog, Kringloop, Tweede leven - cat Lifestyle, InteriorMisschien vind je deze ook leuk:

[ Photo by Satoru Imai ]

30/08/16

Happy treasure hunting

Lea Muses vertelt over haar vintage warehouse sale in de IJhallen Amsterdam. In september is er weer één!

Read more
[ Stand Mr. & Mrs. Interior ]

04/10/15

VT Wonen&Design Beurs: Waar is de Vintage?

Ieder jaar ga ik graag een kijkje nemen in de Amsterdam Rai tijdens deze gerenommeerde Woonbeurs. Maar als ik door mijn nostalgische Vintage bril kijk, moet ik goed zoeken naar iets bijzonders.

Read more
[ Brunch with Marc by Lea Muses ]

03/08/14

Summer Fling - Effortless Vacation Packing

Tips and Style advise from a New York Fashionista, Lea Muses. "I have chosen to embark on the great discovery of The best of The Netherlands from Amsterdam to The Hague's best vintage clothing."

Read more

09/07/14

Massaal naar de kringloop!

Mensen gaan massaal naar de kringloop, op zoek naar die mooie vintage en retro winkels. Zijn de ware pareltjes niet al weg?

Read more

01/04/14

Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Bij mijn bezoek aan Groningen zou Vintage geen onderdeel van de planning zijn, maar bij toeval ben ik toch 2 gave spots tegen gekomen. Dit smaakt naar meer!

Read more