Boordevol inspiratie na en dagje Utrecht

Date: 31/07/13 Read: 7962 view(s) Category: Lifestyle, Fashion, Food & Drinks Author: Tjerk de Laat
Martien Janssen - 17/05/2010 [bron: flickr]

Martien Janssen - 17/05/2010 [bron: flickr]

Dagje Utrecht boordevol inspiratie

We plannen een rustmomentje tussen alle drukke bezigheden, heerlijk. Een paar dagen gevuld met wat wandelen, lezen en nog meer relaxen. De laatste dag kunnen we het toch niet laten. De vintage gekte lokt ons naar de dichtstbijzijnde plaats om te gaan spotten....het wordt Utrecht. Dit keer niet met de trein maar we bereiken de stad per bus.

 

Facebook doet zijn werk en de eerste tip voor een leuke spot bereikt ons al na 3 seconden: Giensch, te vinden in de Voorstraat, bedankt Anouk :-) Het is een gezellig zaakje, heel mooi assortiment en vriendelijk personeel. Het is niet alleen tweedehands. De nieuwe kleding is wel helemaal in stijl.

 

Giensch Utrecht Giensch Utrecht

 

Sussies vintage Urecht Sussies vintage Urecht

 

De vintage liefhebbers weten elkaar wel te vinden en met een aantal nieuwe tips gaan we weer verder de Voorstraat in. Aan de overkant drie toppers op een rijtje. Helemaal rechts Sussies vintage, een bekende voor ons. De winkel is klein maar heeft voldoende keuze voor een complete betaalbare outfit. (De 2e locatie, in Antwerpen, is veel groter en heeft ook een eigen koffiecorner.) Puha zit in het midden met nieuwe ontwerpen en creaties van jonge designers. Totaal geen vintage maar toch echt even een kijkje nemen, je zal zeker geen spijt krijgen! De linkse van de drie is de perfecte plek als je graag speciale koffie drinkt, ook nog eens van relaxte muziek houdt en behoefte hebt aan een ontspannen sfeer. Bij The Village, Coffee & Music weten ze wel wat genieten is en met volle overtuiging wordt een super espresso bereid.

 

The Village Utrecht

 

 

De omgeving kent nog een paar kleine bijzondere stekjes waar je toch echt nog even langs moet. Je mag het niet missen! Op een rijtje; de Hardebollenstraat 8, Pauwstraat 30 en (schuin tegenover) Loeff Berchmakerstraat 36. Kleine zaakjes, helaas voor ons alle 3 dicht, maar als je naar binnen kijkt zeker de moeite waard om te gaan neuzen.

 

Onze route gaat richting de Oudegracht, één van de grootste en misschien wel de bekendste van de stad. Bang om iets te missen lopen we hem helemaal af, van links naar rechts, dwars door de stad. Volgens mij is iedere grote winkelketen wel vertegenwoordigd.... echt uniek winkelen hahaha! We lopen snel verder. Onderweg brengen we Episode een bezoekje. Deze goed georganiseerde winkel is stiekem ook een beetje een keten, maar wel een leuke. Een groot aanbod met de geijkte fashion. Hier kan je zeker slagen. Oja, op de eerste verdieping hebben ze ook nog een flink aanbod met oude LP's, lekker om even te zitten, te luisteren en te genieten.

 

 

Utrecht staat natuurlijk bekend om zijn grachten en de aanliggende kelders. Eén van deze kelders is in gebruik door SecondSas. Ze zitten aan de Oudegracht 193 a/d Werf. Een nette en ruime winkel, gevuld met een high class tweedehands kleding collectie. Let op, om er te komen moet je wel een steile trap af maar het is zeer de moeite waard.

 

Dan weer eens een 'wauw'-momentje. BlaCkbird, coffee & vintage. Ze zitten op nummer 222. Een lang smal zaakje met een geweldige sfeer en een bijzonder grappige combinatie. Stoere retro racefietsen aan de muur, een inrichting met smaak, een coffeebar en relaxte muziek klinkt uit een oude installatie. Vrijwel alles is te koop. We zijn nieuwsgierig en gaan met Edwin in gesprek. Het idee om samen met Willemijn iets samen te gaan ondernemen spreekt ons erg aan. Eindelijk weer zo'n mooi verhaal geboren uit pure passie ;-) Het heerlijke geluid van een prachtige Vibiemme zorgt voor een welkome espresso. En als je over de toonbank spiekt dan krijg je vanzelf honger, er staat van alles lekkers. Edwin vertelt dat ik ook even in de kelder moet gaan kijken, deze staat vol met fietsen. Natuurlijk allemaal retro en vintage. We laten het bij de espresso, terugfietsen naar Den Bosch is vandaag te veel van het goede en nog enthousiaster dan we binnen kwamen gaan weer verder.

 

 

 

Het laatste stuk van de Oudegracht heeft nog leuke adresjes. Sistersvintage zit direct naast BlaCkbird en richt zich vooral op kleding en accessoires. Ga je voor een authentieke inrichting dan loop je even verder naar nummer 246. Ruim 10 jaar geleden begonnen met 'Van Alles En Nog wat' is VAEN inmiddels een begrip. Esrha vertelt met een lach haar verhaal. Door de jaren heen hebben we een richting gekozen en dat is vintage geworden. We staan bekend als een lampenwinkel vanwege de ruimte maar in werkelijkheid zijn we een stuk breder. Niet alles staat in de winkel, ze verkopen ook nog via internet. Zelf komen kijken is toch wel het leukste....én gezellig.

 

Het is bizar maar dan lijkt het wel of we het domein van De Arm bereiken. Nee, geen poortwachters en grote hekken maar een sterke vertegenwoordiging op een klein stukje Utrecht. Je zou bijna denken dat je gedwongen wordt om een kijkje te nemen in één van de locaties. Oudegracht 266 spreekt ons het meeste aan. Even goed zoeken maar ze hebben echt mooie spullen.

 

We verruimen voor onszelf even de definitie van vintage. De etalage van De Witte Eenhoorn heeft voldoende overtuigingskracht om binnen te gaan kijken. Het is een klein zaakje met een zorgvuldig uitgekozen assortiment van kunst, antiek en curiosa. Tja wat is nu vintage? Onze persoonlijke inboedel krijgt hier een mooie aanvulling. We kopen een mooie set oude glaasjes. Ach, we houden wel van een borreltje en dat mag dan ook in prachtige glaasjes worden geschonken.

 

 

Op zoek naar de locaties: Kijk dan bij de SPOTS

 

Door: Tjerk de Laat



Tags: Utrecht, Vintage, Retro, Voorstraat, Oudegracht, Sussies, The Village, Giensch, BlaCkbird, SecondSas, De Arm, De Witte Eenhoorn - cat Lifestyle, Fashion, Food & Drinks



Misschien vind je deze ook leuk:

26/11/13

Utrecht vol Verzamelaars

Vintage NL on Tour en vond een Utrecht vol Verzamelaars. Onze passie? Het verzamelen van de mooiste verhalen op de grootste vintage beurs van Europa.

Read more

22/11/13

Vintage NL nog géén jaar online en nu al naar de beurs!

De crew van Vintage NL is deze dagen aanwezig op de grootste vintage-beurs van Europa in Utrecht. Lees hier het live-verslag

Read more
[ VerzamelaarsJaarbeurs, advertorial ]

24/10/13

VerzamelaarsJaarbeurs: Europa’s grootste vintage evenement

Vintage NL ging in gesprek met trouwe bezoekers en verzamelaars over hun passie.

Read more

15/05/13

Hoe vintage is de oudste stad van Nederland, Nijmegen?

We vervolgen het avontuur in Nijmegen. Wat kan deze stad met zo’n rijke historie ons brengen uit de jaren ‘50/’60? We zullen zien, we zullen zien...

Read more

10/04/13

De Pareltjes van Amsterdam

Het eerste deel van het Vintage NL goes Amsterdam avontuur. Het is altijd weer bijzonder om in de hoofdstad te zijn en een snoepwinkel voor de vintage liefhebber.

Read more

31/12/12

Den Haag vol met leuke vintage spots

In Den Haag is gave vintage te vinden, of moeten we in deze context 's-Gravenhage zeggen. Een aantal leuke spots op een rijtje dus pak de agenda en prik een datum!

Read more