Bliksembezoek Groningen smaakt naar meer!

Date: 01/04/14 Read: 2809 view(s) Category: Interior, Shopping Author: Kris Borstel

Groningen

Mijn bezoek aan Groningen heeft een ander doel dan Vintage, maar die voelsprieten staan altijd uit. Zo ben ik bij 2 te gekke spots toch even snel binnen geslopen en daar heb ik geen spijt van ;-)

 

Bed & Breakfast

We starten bij het inchecken bij B&B Oog aan Schuitendiep 11. Een fantastische bed and breakfast, nou ja zeg maar vakantiehuis, in het centrum van Groningen. Het pand is gebouwd in 1880 en heeft al veel karakter van zichzelf. Daarnaast heeft de eigenaresse het ook heel fijn en knus ingericht, een aanrader als je een bezoek brengt in het hoge noorden.

 

Verroest

De auto gaan we parkeren om de hoek in de Casino parkeergarage. We lopen op de bonnefooi het centrum in en komen vrij direct langs Verroest aan de Kleine Peperstraat 8a. Ondanks dat we flinke lunch trek hebben, negeren we deze behoefte en duiken naar binnen. Wauw! Er klinkt een krakende plaat en we kijken onze ogen uit naar alle geweldige vintage vondsten. De vader van de eigenaar ‘past’ even op de winkel, maar je merkt dat zoonlief de passie niet van een vreemde heeft.

 

Groningen Verroest Groningen Verroest

 

Linde Huis

Onze rommelende buikjes willen nu toch echt verder en met moeite lopen we door. Al zoekend naar een leuke plek om te lunchen komen we Linde Huis op het hoekje tegen. Ook hier wint de aantrekkingskracht het van de trek. Een combinatie van nieuwe producten en spullen met een verhaal. Deze combinatie wordt zo neergezet dat je het allemaal wilt hebben! Vooral de oude posters zijn heel tof. Linde Huis is een pop-up en is nu te vinden aan Carolieweg 16, maar dit kan dus zomaar veranderen.

 

Groningen Linde Huis

 

Linde Huis Groningen 

 

Eindelijk lunchen

Nu gaan we toch echt voor die lunch en eten uiteindelijk een heerlijke club sandwich bij PUUR in de Folkingestraat. Verder heb ik helaas geen vintage meer kunnen opzoeken, maar ik weet zeker dat Groningen nog veel meer voor mij in petto heeft. We’ll meet again!

 

Door: Kris Borstel

 

 

P.S.: Heb jij alvast tips voor mij voor de volgende keer dat ik naar Groningen ga? Of wil je zelf graag iets vertellen over jouw ultieme Groninger vintage stek? Stuur dan een mail naar kris@vintage.nl

 

 

 

 Tags: Vintage, Groningen, Linde Huis, Verroest, Bed and Breakfast - cat Interior, ShoppingMisschien vind je deze ook leuk:

Interior, Shopping, Selected

31/10/15

Loods vol vintage parels in Groningen

Naomi Soer heeft weleens een dagje 'over'. Deze 24 uur hebben geresulteerd in een tof artikel over Loods G, een vintage walhalla in Groningen.

Read more
[ Kleurenzee van paraplu's @MañanaMañana ]

07/09/15

Mindfulness Festival Mañana Mañana

Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Chill, even alle stress processoren uitzetten en ontspan. Dat is Mañana Mañana.

Read more
[ Remade with Love ]

14/05/15

Contagious vintage addiction

We stellen je graag voor aan Anne. Ze neemt ons mee in haar wereld van DIY, Upcycling & toffe hotspots (vintage of gewoon erg leuk). Na het lezen van haar artikel sta je te popelen om naar de kringloop te gaan.

Read more

24/09/14

Vintage tassen scoren

Het begon allemaal als hobby, leuke vintage tassen zoeken in Frankrijk. Nooit gedacht dat ik een geweldige vondst zou doen...

Read more
[collectie gemeentearchief Assen]

10/05/14

Vintage in Assen, niet veel maar wél leuk!!

De meivakantie nodigt uit om op pad te gaan. Vintage NL kan het niet laten en aangekomen in Assen gaan we toch even op zoek naar leuke vintage spots.

Read more
[ Bron: Beg Bicycles ]

12/06/13

Een klein stukje Haarlem

Gastblogger Boukje bezoekt Haarlem en spot een aantal te gekke locaties. En daar hoort een lesje geschiedenis bij!

Read more

11/01/13

Historisch Arnhem, met een dorps tintje.

Ook in het oosten van het land is er voor vintage liefhebbers genoeg te ontdekken. Arnhem zoekt de combinatie tussen historisch en modern. Vintage past daar perfect tussen.

Read more

31/12/12

Den Haag vol met leuke vintage spots

In Den Haag is gave vintage te vinden, of moeten we in deze context 's-Gravenhage zeggen. Een aantal leuke spots op een rijtje dus pak de agenda en prik een datum!

Read more